Претрага
[rstr_selector]
Foto Dženarika info

Zima veliki problem za vodovodne instalacije

Situacija u vezi sa kvarovima na vodovodnoj mreži na teritoriji Čačka se stabilizovala u odnosu na prethodni period, kaže Vladimir Đinić, šef službe za održavanje i izgradnju Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod”. Ipak, Đinić kaže da Čačanima velike probleme prave zaleđeni priključci.

– To je sada jedan novi momenat u dešavanjima vezanim za vodu ove zime. Veliki broj naših sugrađana ima zaleđene instalacije, a mi smo u vezi sa tim nemoćni. To znači da su neki dovodi vode do vodomernih šahti i stambenih objekata zaledili i tu je prosto nemoguće intervenisati. Mi ne znamo gde je u cevi, pod zemljom, voda zaledila i zato i ne možemo da reagujemo. Do sada smo registrovali 15 takvih slučajeva. Očekujemo da se ta situacija reši sa povećanjem temperatura vazduha, jer će se zapravo tada voda u cevima odlediti i poteći, kaže Đinić.

Vodomeri se smirili

Đinić kaže da i vodomeri i dalje pucaju, ali ne u tako velikom broju kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

– Pucanje vodomera se dešavalo u ogromnom broju, odnosno sa jučerašnjim datumom broj prijavljenih havarija na vodomernim instalacijama na teritoriji Čačka bio je 285. Govorim o periodu od 3. januara do juče. I dalje imamo takvih prijava, ali možemo da ih rešimo u danu, ističe Đinić.

Visinske zone su veliki problem

Dva kvara u Gornjoj Trepči koja su se, prema Đinićevim rečima, desila oko Božića, tek danas će biti otklonjena.

– Mi imamo još takvih kvarova u visinskim zonama, a popravka je odlagana zbog nemogućnosti pristupa. Snega i leda u tim krajevima je bilo mnogo i mi smo, zbog bezbednosti ljudi i vozila, morali da sačekamo izvesno vreme. Juče smo u Miokovcima ekipu morali da pošaljemo peške kilometar i po od mesta kvara da bi ručno otkopali zaleđene cevi. To su mesta kojima u zimskim uslovima ne može da priđe nikakva mehanizacija. U Ulici 700 kvar još nije otklonjen jer je i tamo slična specifična situacija, baš kao i u Ulici Časlava Pavlovića, rekao je Đinić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *