Zimske pripreme biciklista Borca

Zimske pripreme biciklista Borca

Juniorska ekipa biciklističkog kluba Borac vratila se sa zimskih priprema u Baru, a deo seniorske kipe nastupio je na trci Tour of North Cyprus.

0

Posle sezone u ciklo krosu biciklisti Borca krenuli su sa radom na drumu. Juniorska ekipa kluba boravila je deset dana na pripremama u Baru. Stefan Sretenović, Veljko Vučićević, Bogdan Milošević i Dimitrije Jeremić odradili su bazični deo priprema na Crnogorskom primorju gde su u optimalnim uslovima u zimskom periodu mogli da na drumu prevezu prve ozbiljnije kilometre. Pripreme su protekle u najboljem redu i urađeno je sve što je planirano. Biciklisti Borca su imali i dobre sparing partnere jer su sa njima bili i biciklisti iz Aranđelovca.

Biciklisti Borca nastupili na trci oko severnog Kipra 

ekipa-borca-na-tour-of-north-cyprusBiciklisti Borca i beogradskog Partizana nastupili su kao kombinovana ekipa na međunarodnoj trci Tour of North Cyprus. Zahvaljujući angažovanju Selektora Ivana Stevića, organizator je poslao poziv i obezbedio kompletne troškove puta i boravka. Stefan Stefanović, Jovan Rajković, Aleksandar Roman i Stevan Klisurić nastupili su kao ekipa Borac Čačak. Trka je trajala tri dana, od 09. do 11. februara, sa etapama od 140 km, 186 km, a poslednjeg dana održana je ulična trka od 37 kilometara. Na startu je bilo 105 takmičara iz cele Evrope. Od biciklista Borca se nije mogao očekivati neki značajniji rezultat, jer su trenirali u zimskim uslovima i prešli su malo kilometara na drumu, ali ovo im je bila dobra prilika da provere svoju trenutnu spremnost i u toplijim vremenskim uslovima naprave prve značajnije kilometre. Stefan Stefanović je trku završio u prvoj trećini, Jovan Rajković se razboleo drugi dan i odustao je dok je Aleksandar Roman drugi dan imao kvar na biciklu i morao da odustane, a Stevan Klisurić je korektno odvezao trku i završio u prvoj polovini. Inače, u trci su dominirali biciklisti iz Slovenačke ekipe ADRIA koji su pobedili u generalnom plasmanu, a njihov član Dušan Rajović iz Kraljeva drugi dan je osvojio drugo mesto i pobedio je uličnu trku.

Seniori putuju na pripreme u Bar 

U narednom periodu seniorska ekipa kluba odlazi na bazične pripreme u Bar gde će boraviti do prvih toplijih dana u Čačku. Na pripremama će biti Marko Danilović, Stefan Stefanović, Jovan Rajković i Milan Milivojević. Njima će se priključiti i ostali biciklisti iz Srbije i zajedno će se pripremati za predstojeću sezonu.

POSTAVI ODGOVOR