Zimski raspust produžen zbog gripa

Zimski raspust produžen zbog gripa

Ovakva odluka je doneta na predlog Ministarstva zdravlja, jer se očekuje da će produžetak raspusta značajno uticati na smanjenje obolevanja od gripa

0

Zimski raspust za osnovce i srednjoškolce biće produžen još nedelju dana u celoj Srbiji kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa gripa. Ovakva odluka je doneta na predlog Ministarstva zdravlja, jer se očekuje da će produžetak raspusta značajno uticati na smanjenje obolevanja od gripa, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju i rastući trend oboljenja sličnih gripu.

Apel roditeljima da ne vode decu u vrtiće ukoliko primete simptome gripa

U Užicu je juče održana vanredna sednica Saveta za zdravlje na kojoj je donet zaključak da se predloži gradonačelniku da u okviru svojih nadležnosti donese Odluku o prekidu obrazovno-vaspitnog rada osnovnih i srednjih škola u ovoj opštini, u trajanju od pet radnih dana, kaže Vidoje Drndarević, predsednik Saveta za zdravlje. Prema njegovim rečima, u Užicu se svaki dan povećava broj pacijenata obolelih od gripa, kako starijih, tako i dece, zbog čega je gradonačelnik podržao ovu odluku.

– Gradonačelnik je u skladu sa svojim ovlašćenjima doneo odluku da se prekida obrazovno-vaspitni rad u osnovnim i srednjim školama od 18. do 22. februara kako bi se sprečilo povećanje broja obolelih od gripa među decom, učenicima i zaposlenima u obrazovno-vaspitnim ustanovama. Takođe smo doneli zaključak i apelovali na roditelje koji imaju decu u predškolskim ustanovama, da ako bilo šta što podseća na grip primete kod svoje dece, ne vode ih u vrtiće, već da ih ostave kući, kako bi na taj način zaštitili ostalu decu i zaposlene, kaže Drndarević.

Na osnovu zaključka čajetinskog Saveta za zdravlje, danas je odlučeno da se i obrazovno-vaspitni rad u svim osnovnim školama, a to su „Dimitrije Tucović“, „Milivoje Borović“, „Savo Jovanović Sirogojno“, njihova izdvojena odeljenja na području ove opštine, kao i u Ugostiteljsko – turističkoj školi, takođe obustavi od 18. do 22. februara zbog prijavljene epidemije gripa.

POSTAVI ODGOVOR