Zip-lajn na Zlataru turistima dostupan od 25. jula

Zip-lajn na Zlataru turistima dostupan od 25. jula

Radi se o jednom od najdužih zip-lajn sistema u zemlji, jedinstvenom po tome što ima povratnu sajlu

0
Foto: A. Bubanja

Dugo očekivani i najavljivani projekat izgradnje zip-lajna na Zlataru je pri kraju i njegovo otvaranje je zakazano za 25. jul, kaže Branko Pucarević, direktor Turističke organizacije Zlatar.

– Trudimo se da gostima koji dođu na Zlatar omogućimo da uživaju u što više sadržaja i na što više različitih lokaliteta, pa je tako zip-lajn sistem jedna velika novina, ne samo za nas, već za čitavu regiju. On je dug 610 metara i jedinstven je po tome što ima povratnu sajlu dužine 310 metara. Nalazi se u blizini Rehabilitacionog centra. Istog dana otvorićemo i pešačku stazu. Time ćemo omogućiti da Nova Varoš bude povezana sa turističkom zonom Zlatara, da turisti mogu da uživaju u šetnji i vide sve prirodne lepote koje naša planina nudi, kaže direktor Turističke organizacije.

Letnja turistička sezona počinje „Zlatar festom”
Foto: A. Bubanja

Turistička organizacija Zlatar pripremila je bogat program za ovogodišnju letnju sezonu. Branko Pucarević ističe „Zlatar fest” kao jednu od najvažnijih manifestacija koja se ove godine održava od 25. do 28. jula.

– Kao uvod u manifestaciju biće održan Predfest od 22. do 24. jula, a goste koji tada budu na Zlataru očekuje bogat kulturno – umetnički program, od degustacije zlatarskih proizvoda, spremanja najbolje zlatarske čorbe, smotri folklora, sportskih aktivnosti do krstarenja Zlatarskim jezerom poznatim kao „zlatarska regata”. Sve će to biti propraćeno koncertima koji će se svake večeri održavati na Trgu Petra Bojovića u Novoj Varoši, kaže Pucarević.

POSTAVI ODGOVOR