Zlatibor dobio Kaubojski grad

Zlatibor dobio Kaubojski grad

Uz mnoge atrakcije kojima raspolaže, Zlatibor je dobio i kaubojski grad u kome se nalazi i indijansko naselje

0
Foto: Turistička organizacija Zlatibor

U zlatiborskom selu Dobroselica danas je otvoren  novi zabavno – tematski sadržaj, a reč je o takozvanom Kaubojskom gradu. Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, kaže da posetioci na tom prostoru mogu videti indijansko naselje, kao i kaubojski grad, ali i tradicionalnu srpsku arhitekturu.
– Zlatibor je bogatiji za još jedan atraktivni sadržaj, a u pitanju je zabavno tematski park „El Paso city“ poznatiji kao Kauboj grad koji se nalazi u ataru sela Dobroselica, na nekih 10 kilometara od centra Zlatibora. To je mesto gde se mogu videti dve kulture – sa jedne strane se nalazi kaubojski grad i indijansko selo, dok se u drugom delu sela nalaze objekti koji su karakteristični za našu srpsku arhitekturu sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom. Park raspolaže sa muzejom starih predmeta i oružja, restoranom, poslastičarnicom, dečijim igralištem, poligonom za jahanje, teretanom na otvorenom, tako da je to mesto gde može da se provede kvalitetno vreme sa porodicom. Reč je o privatnoj investicviji, ali mi smo tu da damo podrušku kao i za neke druge privatne investicije koje se otvaraju na Zlatiboru i doprinose upotpunjavanju sadržaja, kaže Živanović.

Bitna je afirmacija i valorizacija malih seoskih sredina

Smatram da ovaj novi sadržaj značajno doprinosi afirmaciji Dobroselice i otvara mogućnosti za neke nove investicije, koje će privući turiste, a tu pre svega mislim na nove ugostiteljsko-turističke objekte koji će se otvarati na ovom potesu. Nama kao lokalnoj samoupravi to daje vetar u leđa za afirmaciju, aktivaciju i valorizaciju nekih novih mikroturističkih lokaliteta kao što je Prerast, koji se nalazi na dva kilometra od ovog sela, rekao je Vladimir Živanović.

POSTAVI ODGOVOR