TO Zlatibor predstavila turističku ponudu u Rusiji

TO Zlatibor predstavila turističku ponudu u Rusiji

Rusi su najviše zainteresovani za zdravstveni i sportski turizam, a takođe im je zanimljivo da posećuju manastire, crkve i spomenike naše kulture, kaže direktorka JP „Gold gondola“

0

Prošle sedmice u Rusiji je održan Sajam turizma na kojem se, na štandu Turističke organizacije Srbije, predstavila i Turistička organizacija Zlatibor.

Bojana Božanić, direktorka Javnog preduzeća „Gold gondola“, kaže da je na ovom skupu održan niz sastanaka za koje veruje da će imati brojne pozitivne efekte na dalji razvoj turizma na Zlatiboru.

– Već nekoliko godina nastupamo na ovom sajmu i zaista smo zadovoljni koliko naša ponuda dobro prolazi u Rusiji. Oni su najviše zainteresovani za zdravstveni i sportski turizam, a takođe im je zanimljivo da posećuju manastire, crkve i spomenike naše kulture, pa smo im to i ponudili. Takođe, predstavili smo i virtuelnu turu trasom gondole. Mogu reći da im se Zlatibor izuzetno sviđa, kažu da ih podseća na Krim samo što nema more, kaže Bojana Božanić.

Predstavnici Kaluge planiraju posetu Zlatiboru

– Razgovarali smo sa predstavnicima oblasti Kaluga u Rusiji, koja je oko 200 kilometara udaljena od Moskve, i verujemo da će jedna njihova delegacija u narednih nekoliko meseci posetiti Zlatibor kako bi mogli da vide potencijal naše planine. Pored dogovora o razmeni turista želimo i da malo konkretnije dogovorimo razmenu proizvoda ili saradnju u oblasti poljoprivrede, kaže naša sagovornica.

POSTAVI ODGOVOR