Zlatibor spreman za zimsku sezonu

Zlatibor spreman za zimsku sezonu

Goste Zlatibora ove zime očekuje nova ski staza kao i dobro poznate usluge i programi prilagođeni novogodišnjoj atmosferi

0
Foto: Dženarika info

Ove zime posetioce Zlatibora očekuje bogat kulturno umetnički i zabavni program. Za proslavu novogodišnjih praznika biće organizovani koncerti na Kraljevom trgu uz nezaobilaznu kuvanu rakiju i vino. Skijaše očekuje nova staza na Torniku, prilagođena i početnicima, kaže Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

-Turistička organizacija Zlatibor koristi period završnih priprema za zimsku turističku sezonu da promoviše sadržaje i novine koje goste očekuju ove zime na Zlatiboru. Navikli smo da svake godine obradujemo naše goste i posetioce novim sadržajima pa je tako i ove sezone. Raduje nas činjenica da se na ski centru Tornik ostvara nova ski staza, „Plava staza“, u dužini od 2,5 km koja će biti funkcionalna i spremna za ovu sezonu. Svi ljubitelji skijanja i zimskih sportova će moći da uživaju u novoj uređenoj stazi koja je prilagođena početnicima. Staza kreće sa vrha Tornika i na njoj je pripremljen sistem za veštačko osnežavanje. U samom centru Zlatibora dečije skijalište „Obudojevica“ će raditi punim kapacitetom i biti na usluzi gostima koji žele da naprave prve skijaške korake. Pored toga, Avantura park i Dino park će prilagoditi kapacitete zimskom turizmu, adrenalinskim sportovima i zimskim sportovima, tako da će ponuda što se tiče dopunskih sadržaja biti dobra.

Foto: TO Zlatibor
Novogodišnji koncerti će upotpuniti manifestacioni turizam

Opština Čajetina je zajedno sa turističkom organizacijom izdvojila značajna sredstva za organizaciju novogodišnjih koncerata, navodi sagovornik.

– Sve goste koji posete Zlatibor i odluče se da tu provedu novogodišnje praznike očekuju četiri koncerta na Kraljevom trgu. Program počinje 29. decembra kada će nastupiti Dejan Petrović, 30. će biti koncert Maje Berović, a u novogodišnjoj noći koncert Miroslava Ilića uz trubački orkestar, vatromet, kuvano vino i rakiju koji će se prodavati na Kraljevom trgu. Prvog januara će biti upriličena pozornica na trgu rezervisana za koncert Van Goga. Organizacijom raznovrsnih koncerata želeli smo da upotpunimo manifestacioni turizam i da svim gostima koji se nađu na Zlatiboru damo razlog da se ovde što duže zadrže i dobro provedu.

Planina koja živi tokom cele godine

I ovih dana na ovoj planini se održavaju manifestacije koje govore u prilog tome da ona živi i u vansezonskim mesecima.

– Postali smo poznati kao destinacija koja je posećena i popularna 365 dana u godini. Prethodnih dana završen je festival Međunarodnog folklora veterana koji je okupio preko 1300 učesnika pretežno iz zemalja okruženja koji su bili gosti Zlatibora, uživali i promovisali svoje nematerijalno kulturno nasleđe. Svi gosti koji su se našli ovde u tom periodu mogli su da uživaju u raznovrsnom spletu igara.
U ovom periodu u fokusu je i najava Pršutijade koja će se održati u Zlatiborskom selu Mačkat polovinom februara. To je već tradicionalna manifestacija koja je posećena i dobro prihvaćena u narodu, rekao je Živanović.

Na Zlatiboru trenutno boravi između 4000 i 5000 gostiju svakog dana, s tim da se taj broj vikendom poveća do 7000. Trenutno nema snega, ali snežne padavine se najavljuju za naredne dane.

POSTAVI ODGOVOR