Претрага
[rstr_selector]

„Zlatna jesen“ pobednik Festivala sportskog filma na Zlatiboru

Na Zlatiboru je završen drugi Međunarodni festival sportskog filma, a ostvarenje nemačko-austrijske produkcije „Zlatna jesen“ reditelja Jana Tenhavena proglašeno je za najbolje.

Emotivna priča o maratoncima u devetoj i desetoj deceniji života koji se pripremaju za Olimpijske igre veterana žiri je jednoglasno proglasio za pobednički film.

Priznanje u kategoriji „sport i humanost“ dobio je reditelj Mladen Matičević za film „Životna trka“, dok je nagrada za režiju pripala Irancu Mir Abasu Hosraviju za film „Iman“. Vladimir Češljuk iz Belorusije sa filmom „Ja sam srećna“ nagrađen je za „podsticanje životnih vrednosti kroz sport“.

Ukrajinci Aleksandar Martinov i Andrej Antipenko osvojili su priznanje za kameru u filmu „Biti bez mane“ koji se bavi fenomenom braće Kličko. Slovenački film „Ivo Daneu“ reditelja Metoda Peveca poneo je nagradu za poseban doprinos istoriji sporta.

Film „Čovrgan“ Azerbejdžanca Ragifa Kulijeva nagrađen je za uspešno ekranizovanje nacionalne tradicije u sportu, a specijalna nagrada žirija pripala je Ani Bergsend iz Norveške za ostvarenje „Sunce na severu“ koje govori o mladim zaljubljenicima u sportove na vodi u predelima okovanim ledom.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести