Zorica Milošević novoizabrana predsednica Skupštine Lučani

Zorica Milošević novoizabrana predsednica Skupštine Lučani

U Lučanima izabrana nova predsednica Skupštine i postavljeni novi direktor Biblioteke i član Opštinskog veća

0

Na sednici Skupštine opštine Lučani, koja je održana u petak 17. marta, za novog predsednika Skupštine izabrana je Zorica Milošević, diplomirani agronom. Prema rečima Biljane Kaplarević, portparola ove lokalne samouprave, na istoj sednici izabrani su direktor Biblioteke i novi član Opštinskog veća.
– Nakon smrti Milenka Rudinca, predsednika Skupštine, ovim telom je predsedavala zamenica predsednika Zorica Kovačević. Na predlog odborničke grupe SNS i SPS za predsednika Skupštine je imenovana Zorica Milošević, diplomirani agronom. Zamenik predsednika Opštine je dao predlog odbornicima da na upražnjeno mesto člana Opštinskog veća bude imenovan Milija Stanojević, diplomirani ekonomista iz Guče, što je većinom glasova i prihvaćeno. U nastavku sednice odbornici su usvojili predlog odluke o imenovanju Slavka Radosavčevića za direktora Biblioteke Opštine Lučani kao jedinog prijavljenog kandidata, izjavila je Biljana Kaplarević.
Na istoj sednici odbornici su potvrdili članstvo Opštine Lučani u Stalnoj konferenciji opština i gradova i usvojili Odluku o organizaciji Civilne zaštite na teritoriji ove opštine. Po prethodnoj odluci bilo je planirano da se uključi 570 obveznika Civilne zaštite. Ali, imajući u vidu da je to ogroman i nefunkcionalan sistem, usvojena je nova odluka kojom je taj broj redefinisan na 120 ljudi koji će biti raspoređeni u četiri voda. Novom odlukom su definisana prava i obaveze svih subjekata ove organizacije kao i to da će predsednici mesnih zajednica biti poverenici Civilne zaštite. Data je i saglasnost za plan rada za vanredne situacije za 2017. godinu, a usvojen je i operativni plan za odbranu od poplava za vode drugog reda. Na ovoj sednici usvojen je i program zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2017. godinu.

POSTAVI ODGOVOR