[rstr_selector]

Zvonko Mitrović: Ja sam preduzetnik i moram da obezbedim posao svojim zaposlenima

Tokom protekle izborne kampanje pripadnici svih političkih stranaka utrkivali su se u obećanjima o boljem životu, novim radnim mestima i opštem blagostanju koje će nastati upravo pobedom njihove političke partije. Bolji život je zaista i stigao, ali ne u domove običnih ljudi već onih koji su blagostanje na velika zvona i najavljivali, tačnije, u domove članova „pobedničke koalicije“. Iako se zaklinju da sve rade po zaklonu i legalno, u Čačku je mnogo primera koji govore suprotno. Najnoviji primer je Zvonko Mitrović, član Gradskog veća dobija posao na projektovanju azila za nezbrinute životinje. Pritom akciju oko izgradnje azila vodi Mirjana Đoković, pomoćnica gradonačelnika, koja je u istoj partiji kao i Mitrović, kome je posao dodeljen. Zvonko Mitrović je vlasnik arhitektonskog biroa „Studio Bauhaus“, član je Srpske napredne stranke a ujedno i član Gradskog veća Čačka. Na osude javnosti koje ovih dana stižu na račun Mitrovića i njegovih pomagača, povodom još jednog partijskog „nabacivanja“ posla, Mitrović se oglasio, s namerom da objasni detalje ove javne nabavke:

Mitrović ne misli da je prilikom projektovanja azila, koji je obavio njegov arhitektonski biro, došlo do sukoba interesa. On tvrdi da je preneo pravo upravljanja nad svojom firmom drugom licu, što je po Zakonu o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija, bio u obavezi:

I ranije je bilo komentara o tome da li Mitrović, koji je privatni preduzetnik, može nepristrasno da obavlja funkciju člana Gradskog veća, koje između ostalih donosi i odluke koje se direktno tiču privrednika:

Ne ulazeći u pravne okvire da li je sve ovo urađeno po zakonu ili ne, o tome će konačnu reč dati Komisija za utvrđivanje sukoba interesa, mišljene javnosti je da bilo koji gradski funkcioner ne bi ni u kom slučaju trebalo da se pojavljuje na ovakvim tenderrima ili javnim nabavkama, jer je to pre svega pitanje morala a ne zakona.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *