Претрага
[rstr_selector]

220 pripadnika Civilne zaštite u Čačku čeka na obuku

Čačanska jedinica Civilne zaštite nabavila je za svoje članove uniforme koje mogu biti korišćene samo u slučaju proglašenja vanredne situacije, vanrednog stanja ili rata. Kako kaže Bratislav Zečević, rukovodilac Grupe za bezbednost i odbranu uniforma će biti korišćena i u situacijama preventivnog delovanja, ali pripadnike jedinice prvo očekuje obuka.

– Dobili smo 150 uniformi koliko pripadnika će i biti obučeno do kraja ove godine. Upravo smo uputili dopis Crvenom krstu u vezi sa obukom prve pomoći. Pripadnici Crvenog krsta trebalo bi da iz te oblasti obuče do kraja godine 150 naših pripadnika. Međutim, potpunu obuku sprovešće pripadnici Sektora za vanredne situacije tek naredne godine, kaže Zečević.

Spremni za preduzimanje preventivnih mera

Bratislav Zečević je naglasio da pripadnici Civilne zaštite mogu svoju uniformu da koriste i u situacijama preventivnog delovanja.

– Trenutno sprovodimo deo mera preventivnog delovanja protiv poplava. Planirali smo da naredne godine počnemo i akciju preventivnog delovanja protiv požara. Namera je da za početak iskrčimo delove šuma oslobađajući protivpožarne šumske puteve. Zakon ne dozvoljava da neobučeni pripadnici jedinice izlaze na teren i zbog toga nam je obuka prioritet u ovom treuntku, rekao je Zečević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *