Претрага
[rstr_selector]

Ovčar Banja uskoro dobija Info centar i prodavnicu suvenira

Info centar u Ovčar Banji trebalo bi da počne sa radom za desetak dana. Prema rečima Gorana Nikolića iz Turističke organizacije „Čačak”, u okviru ovog objekta biće otvorena i prodavnica suvenira.

– Planinari, ali i svi drugi koji Ovčar Banju posećuju zbog ribolova, vožnje katamaranom, obilazaka manastira ili iz nekih drugih razloga, moći će da dobiju sve potrebne informacije u ovom info centru. Tu će takođe biti otvorena i suvenirnica što će upotpuniti ponudu Ovčar Banje, kaže naš sagovornik.

Nova staza ka vrhu Kablara samo za vrlo iskusne planinare

ovcar-banja-planinarske-staze-ovcara-i-kablara1Planinarske staze ka vrhu Kablara i Ovčara su jedan od atraktivnih sadržaja Ovčarsko-kablarske klisure, a prema Nikolićevim rečima nedavno je otvorena šesta staza koja vodi do vrha Kablara, a koja je namenjena vrlo iskusnim planinarima.

– Planinarske staze na Ovčaru i Kablaru su veomadobro obeležene i mogu reći da smo u tom segmentu jedni od boljih u Srbiji. Postoji pet starih staza koje vode do vrha Kablara, od kojih su treća i četvrta namenjene za one koji nisu u najboljoj kondiciji, dok staze 1, 2 i 5 zahtevaju nešto bolju fizičku pripremljenost. Odnedavno na Kablaru postoji nova staza koja je kombinacija lakih alpinističkih elemenata i za nju je neophodno da se obratite Planinarskom društvu „Kablar” koji će vam dodeliti vodiča. Ta staza traži određene veštine, dobru kondiciju i odsustvo straha od visine. Jeste atraktivna, ali je i veoma zahtevna, naglašava Nikolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *