Претрага
[rstr_selector]

Kvarovi na trafostanicama u Ivanjici, Guči i Gornjem Milanovcu

Elektrosnabdevanje

U Čačku nema kvarova na dalekovodima i na niskonaponskoj mreži pa je snabdevanje strujom uredno, a ista situacija je i na području Sjenice, dok u Ivanjici, Guči i Gornjem Milanovcu ima zaostalih kvarova od snežnih padavina. Na području Ivanjice je u kvaru pet trafostanica, bez struje su potrošači u delovima Erčega i Bratljeva. U Gornjem Milanovcu su svi dalekovodi i trafostanice u funkciji, ali ima pojedinačnih kvarova na niskom naponu uglavnom u pranjanskom kraju. Sinoć je registrovan kvar u trafostanici na Jelici, zbog čega je bez struje deo Graba. Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije, svi pomenuti kvarovi biće sanirani u toku dana.

Hitna pomoć

Prema podacima iz Hitne pomoći u Čačku, u toku prethodna 24 sata lekari su u ordinaciji pregledali 26 pacijenata, a na teren su izlazili 37 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano ukupno 29 pregleda od kojih 21 u ordinaciji, a osam na terenu, dok su ivanjički lekari pregledali 65 pacijenata u Hitnoj pomoći, a pet na terenu.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će biti nešto povolјnije za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Promenlјivo raspoloženje i glavobolјa su mogući kod meteoropata.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, dva dečaka i dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Policijska uprava

Prethodnog dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih putnika, dok u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo nezgoda na putevima. Radarske kontrole biće do 22.00 na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a u Mrčajevcima od 14.00 do 18.00 časova.

Stanje na putevima

Vozače ovoga jutra očekuje umeren intenzitet saobraćaja, a u toku dana se očekuje veći broj vozila, naročito na deonicama koje vode ka zimskim turističkim centrima, zbog čega je moguća usporena vožnja na putevima ka Kopaoniku, Zlatiobru, Tari, Divčibarama i Staroj planiani. Inače, svi prilazi zimskim turističkim centima su prohodni, a savet vozačima koji idu ka Kopaoniku je da za prilaz ovoj planini koriste put koji vodi preko Jošaničke banje.Prema najavama meteorologa na severu zemlje preovlađivaće pretežno suvo vreme sa više sunčanih intervala, dok će se u ostalim krajevima smenjivati padavine u vidu kiše i snega. Oni koji u ovim ranim jutarnjim satima kreću na put moraju biti oprezni zbog pojave poledice na svim vlažnim deonicma, a takođe je u predelima gde ima magle kolovoz vlažan i klizav, što otežava vožnju i ugoržava bezbednost u saobraćaju.

Поделите вести