Претрага
[rstr_selector]

50 godina Radio Čačka

U Čačku je sinoć obeležen jubilej 50 godina postojanja Radio Čačka, koji je bio jedan od prve tri lokalne radio-stanice u Srbiji. Nekadašnji novinar ovog Radija, Rodoljub Petrović kaže da je proslava imala i svoje tužne prizvuke i da su okupljeni odali poštu preminulim kolegama.

– Svi smo ocenili da je veoma dobro što se neko setio da taj dan obeleži. Interesantno je da je emitovanje programa Radio Čačka počelo objavljivanjem intervjua sa tadašnjim predsednikom Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Josipom Brozom Titom. On je Plavim vozom prolazio kroz Čačak na putu za Kadinjaču i naš kolega Mija Matović je dobio priliku da mu postavi nekoliko pitanja. To je u ono vreme bila prava retkost i mi smo to kasnije godinama ponavljali. Inače, veoma mnogo poznatih ličnosti su bili gosti Radio Čačka i naših specijalnih emisija. Program je u početku trajao samo nekoliko sati, da bi kasnije trajao ceo dan. Iskoristili smo sinoćno okupljanje i da odamo poštu našim kolegama koji više nisu živi, a njih je desetak. U goste nismo hteli nikog da zovemo jer smatramo da niko to nije zaslužio sem nas koji smo tu radili. Ovi koji su to srušili neka misle šta su uradili, kaže Petrović.

Radio Čačak više nije Radio Čačak

Petrović tvrdi i da Radio Čačak više ne postoji bez obzira na to što se u etru može čuti pominjanje njegovog imena.

– To više nije isti radio. Ovaj Radio Čačak koji je drugi put privatizovan i, naravno, kao i sve drugo, upropašten, prešao je u ruke jednog drugog privatnika koji je preuzeo opremu, ali to više nije Radio Čačak. Taj radio je 1.jula prošle godine sa tri poslednja radnika nestao, rekao je Petrović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *