Претрага
[rstr_selector]

Putevi u rudničkom, ivanjičkom i zlatiborskom kraju prohodni

Na Rudniku trenutno provejava sneg, ali se on ne zadržava na kolovozu. Po rečima Živana Đorđevića, dežurnog u zimskoj službi Preduzeća za puteve Beograd, Ibarska magistrala duž rudničkog prevoja je prohodna i saobraćaj se za sada odvija bez zastoja.

– Stanje na delu Ibarske magistrale koji mi održavamo je redovno, jer se sneg redovno čisti. Na Rudniku trenutno provejava slaba susnežica, ali bez bitnog uticaja na prohodnost puteva. Trenutna temperatura je oko nule, problema u saobraćaju za sada nema, kazao je Đorđević.

U Ivanjici snežna vejavica, glavni putevi prohodni

Svi putevi prvog i drugog reda na području Ivanjice su prohodni. Prema rečima Vladimira Pešića, dežurnog u ivanjičkom preduzeću „Putevi“, ekipe putara su na terenu i rade na uklanjaju snega.

– Svi putevi na teritoriji opštine Ivanjica su trenutno prohodni. U višim i pojedinim nižim predelima utabanog snega na kolovozu ima do pet santimetara. Naše ekipe su jutros na teren izašle sa četiri kamiona koji čiste sneg, a još tri mašine su u pripravnosti. Na području Ivanjice trenutno pada sneg, tačnije imamo snežnu vejavicu, ali ona za sada putarina ne stvara veće poteškoće, rekao je Pešić.

Prilazni putevi Zlatiboru prohodni

Svi putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta na području Užica i Zlatibora za sada su prohodni. Milenko Kukanjac, dežurni u zimskoj službi užičkog preduzeća „Putevi“ na Mačkatu kaže da se saobraćaj u najvećem delu Zlatiborskog okruga odvija normalno.

– Putevi su pročišćeni, snega na kolovozu nema i saobraćaj se odvija bez zastoja, uz napomenu da je kolovoz vlažan pa je neophodna pažljivija vožnja. Na putevima prvog prioriteta upotreba zimske opreme je obavezna. Kada je reč o putevima drugog i trećeg prioriteta, snega na kolovozu ima do pet santimetara, ali je i na tim putevima saobraćaj u funkciji i odvija se neometano, izjavio je dežurni u zimskoj službi užičkih Puteva, dodajući da su njihove ekipe na putevima prisutne danonoćno.

 

 

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *