Претрага
[rstr_selector]

Расписан конкурс за Међународни позоришни сусрет „Таковске цвети – 2024”

Уз плакету и диплому „Таковске цвети”, најбољој представи припашће и новчани део награде у износу од 100.000 динара.

Милановачко позориште је расписало конкурс за Шести међународни позоришни сусрет „Таковске цвети”, који се ове године одржава у Горњем Милановцу од 15. до 21. јула. Право учешћа имају позоришта из Србије, Републике Српске и професионалне и непрофесионалне позоришне трупе из Европе и света, каже Предраг Лошић, глумац Милановачког позоришта.

– Конкурс је отворен до 1. јуна текуће године, а позоришта могу да пријаве једну представу за Сусрет. Пријава подразумева попуњен званични формулар сусрета и снимак представе са којом се конкурише. Пријавни формулар и Правилник Сусрета могу се преузети са сајта Милановачког позоришта. Организатор ће објавити учеснике до 10. јуна када ће бити познат и жири Сусрета. Одабир представа извршиће Бранко Кнежевић, глумац и редитељ Милановачког позоришта. Награда „Таковске цвети” биће додељена за најбољу представу. Уз плакету и диплому „Таковске цвети”, најбољој представи припашће и новчани део награде у износу од 100.000 динара. Плакета и диплома „Таковске цвети” додељују се и за мушку и женску улогу, најбољег младог глумца Сусрета, као и за најбољу представу по оцени публике. Представе ће се, као и претходних година, изводити на Великој сцени Културног центра „Мија Алексић” Горњи Милановац.

Поред афирмисања позоришне уметности, фестивал „Таковске цвети” се одржава и у сећање на подизање Другог српског устанка у Такову.

– Фестивал се наметнуо сам по себи у знак сећања на подизање Другог српског устанка и Таковске цвети 1815. године. Желећи да се одужимо нашим прецима, а опет и да афирмишемо позориште и позоришну уметност, спојили смо Таковске цвети и Међународни позоришни сусрет у Горњем Милановцу, па је тако и наставо овај Сусрет, наводи Предраг Лошић.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *