Претрага
[rstr_selector]

Investirajte bar u saobraćajni znak ako nemate para za Ovčar Banju

Na ulazu u Ovčar Banju, koja dugo slovi za najznačajnije turističko mesto u ovom delu Srbije, već nedeljama stoji saobraćajni znak sa koga su, slučajno ili namerno, nestala slova.

Da sve bude zanimljivije, u Ovčar Banju svakog radnog dana na posao dolazi, ili bi trebalo da dođe, 9 službenika Turističke organizacije Čačka, kojima je radno mesto upravo u Banji, a kojima je u opisu radnog mesta briga o turističkim potencijalima Ovčar Banje. Uredbom Vlade Republike Srbije ova organizacija je imenovana za upravljača Ovčarsko-Kablarske klisure, zaštićenog područja-predela izuzetnih odlika. Da li je moguće da niko od njih nije primetio ovaj propust? Ili je broj zaposlenih u ovoj organizaciji, koji gotovo da dostiže broj stanovnika Ovčar Banje, nedovoljan za svakodnevno obavljanje ovog posla? I kojim se to, zapravo, poslom bave da bi unapredili turističku ponudu ovog kraja?

Danas kada država i turistički poslenci sve aktivnije promovišu domaći turizam i pozivaju turiste sa svih meridijana da upoznaju lepote našeg kraja, sigurno je da ne bismo želeli da jedan ovakav saobraćajni znak utiče na njihovo mišljenje i da na samom ulazu u ovu oazu stvore sliku drugačiju od one koja im se prikazuje u promotivnom materijalu.

Jasno je da brošure i flajeri nisu dovoljni za aktivnu promociju prirodnih bogatstava Ovčar Banje. U prilog tome govore neiskorišćeni termo-mineralni izvori, napuštene kuće nekadašnjih stanovnika ovog kraja, Morava, pusto šetalište.

Ovčar Banja je decenijama čekala da se nadležni smiluju i pripreme neophodna akta koja su preduslov da bilo kakva ozbiljna investicija oživi ovo mesto. Dok se to ne dogodi, investiranje u nekoliko slova na putokazu biće dovoljno, bar da se ne brukamo pred svetom od kojeg očekujemo da poveća prihode od turizma u državnoj kasi.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *