Претрага
[rstr_selector]

Poplavljeni u začaranom krugu

Meštani Ljubića, koji su pretrpeli štetu od polave koja ih je zadesila 2014. godine, ponovo su se obratili javnosti ukazujući da uzrok plavljenja njihovih domova nije elementarna nepogoda, već dugogodišnja nebriga i neodržavanje kanala sa leve strane Zapadne Morave.

Aleksandar Sretenović, podpredsednik Udruženja „Poplavljeni 1965. i 2014.“, kaže da je to bio razlog zašto su dali sarkastičan naslov saopštenju u kome stoji da bi poplavljeni iz Ljubića trebalo da vrate državnu pomoć, jer nisu poplavljeni obilnim kišama već je uzrok poplava nemar.

– Mi smo kroz ovaj sarkazam hteli da ukažemo da se rešavanje problema meštana Ljubić keja i Sajmišta već godinama ne razmatra. Sada se vode predizborne kampanje, naši problemi su u nekom drugom planu i nema naznaka da će se oni rešavati u narednih šest meseci. Ključni problem na kanalu za navodnjavanje koji prolazi kroz gradsko područje, i na cevima koje su postavljene ispod ulica, je taj što sistem još uvek nije pročišćen, iako su pare za te namene obezbeđene iz budžeta. Trenutno nas obmanjuju, jer kada se raspitujemo u beogradskim institucijama one prebacuju  odgovornost na druge, od lokalne samouprave do JP „Srbijavode“, izjavio je Aleksandar Sretenović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *