Претрага
[rstr_selector]

U Čačku više novca za bebe

Izdvajanja iz gradske kase za jednokratnu pomoć čačanskim porodicama koje tokom ove godine dobiju dete, biće nešto veća nego ranije. Novina je i to što će 2013. godine porodice dobijati pomoć za prvo i za drugo dete, dok je ranijih godina Čačak davao novac samo za treće i svako naredno novorođenče.

Za prvo i drugo dete rođeno ove godine grad će dodeljivati po 10.000 dinara, za trećerođeno 20.000, za četvrto i svako naredno rođeno dete po 30.000 dinara.

Na sednici Gradskog veća Čačka usvojen je pravilnik o finansijskoj podršci porodicama za novorođenčad u 2013. godini. Da bi dobili ovaj novac, porodice moraju podneti pisani zahtev, uz isprave kojima se dokazuje ispunjenje uslova za ostvarivanje prava – ličnu kartu roditelja, izvod iz matične knjige rođenih za decu i fotokopiju tekućeg računa ili štedne knjižice podnosioca zahteva. Zahtev i ostala neophodna dokumentacija podnose se Gradskoj upravi za opšte i zajedničke poslove.

Na osnovu podataka iz matične službe Gradske uprave 2012. godine rođeno je 997 beba čiji roditelji imaju prebivalište u Čačku.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *