Претрага
[rstr_selector]

Ivanjicu ubio grad: nebo ne zna za pokvaren repetitor

Nevreme koje je juče zahvatilo područje opštine Ivanjica najizraženije je bilo u selima Lisa, Prilike, Luke i Osonica, kao i u samom gradu.
Kako kaže Budislav Vukašinović, načelnik ivanjičkog Štaba za vanredne situacije, velika šteta je naneta zasadima voća, a protivgradni strelci nisu dejstvovali.

– Očevidci kažu da se oblak, koji je došao iz pravca Arilja, kretao brzinom većom od 60 kilometara na sat. Oko 16 časova počelo je pravo olujno nevreme praćeno kišom, vetrom i gradom. Velika šteta je naneta voćnim zasadima, najviše jabukama i malinama. Mislim, pre svega, na jabuke koje još nisu obrane i na mlade zasade maline koje tek iduće godine treba vezivati, reako je Vukašinović.

Zabeležena niska oblačnost iznad Ivanjice

Načelnik ivanjičkog Štaba za vanredne situacije kaže da je jučerašnja pojava sitnog grada, veličine lešnike, uslovljena niskim oblacima koji su se juče u poslepodnevnim satima nadvili nad Ivanjicom.

– Na ovom prostoru se dešavalo da pada grad veličine oraha, ali i veći. Detaljne informacije o štetama još nemamo, komisije za procenu štete će tek biti formirane, rekao je Vukašinović.

Strelci nisu dejstvovali

Područje Ivanjice od grada štiti protivgradni poligon Sjenica, a njihov repetitor je pokvaren, kaže Budislav Vukašinović i dodaje:

– Kako su me ovog jutra obavestili, repetitor se nalazi u objektu „Telekoma“. Nadležnima sa protivgradnog poligona Sjenica trebala je posebna dozvola, koju nisu dobili, za ulazak u taj objekat. Samim tim, zbog kvara repetitora, protivgradni poligon nema nikakvu vezu sa strelcima. To je razlog zbog kojeg juče odbrana od grada nije dejstvovala. Ne znam od kada datira problem sa repetitorom jer su mene sa tom situacijom tek jutros upoznali. Inače, ni broj raketa nije veliki, rekao je Vukašinović.

Nevreme koje je juče zahvatilo područje opštine Ivanjica najizraženije je bilo u selima Lisa, Prilike, Luke i Osonica, kao i u samom gradu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *