Претрага
[rstr_selector]

Čačak domaćin republičkog Festivala folklornih ansambala

U Domu kulture u Čačku danas i sutra održava se 18. Festival folklornih ansambala kulturno-umetničkih društava Srbije. Ova manifestacija se održava svake druge godine, a ovogodišnji domaćin i jedan od organizatora je KUD “Dule Milosavljević Žele”. Vojin Jakovljević, predsednik ovog KUD-a, kaže da će publika u Čačku imati priliku da vidi najbolje ansamble iz cele zemlje.
– Ovog vikenda Čačak će posetiti oko 1.200 članova ansambala koji su se za ovaj festival kvalifikovali na regionalnim i okružnim smotrama. Program počinje danas u 16.00 časova i biće podeljen u dva dela, s tim što drugi deo počinje u 20.00 časova. Folklorni program se nastavlja sutra u 14.00, a nastavak je u 17.00 časova. Festival je završna republička manifestacija koreografisanog folklora i predstavalja skup najkvalitetnijih folklornih ansambala, koji su prethodno prošli selekciona takmičenja na kojima je učestvovalo više od 100 ansambala sa oko 6.000 učesnika, izjavio je Vojin Jakovljević.

U Čačak stigli najbolji ansambli iz cele zemlje

Prema Jakovljevićevim rečima u Čačak su već stigli folkloraši iz Novog Sada, Vršca, Bačke Topole, Subotice, Beograda, Kraljeva, Užica, Kragujevca, Niša i Vranja.
Stručni žiri će po završetku Festivala doneti odluke o individualnim priznanjima, kao i o glavnim nagradama – plaketama Saveza amatera Srbije za najuspešnije folklorne ansamble.
Festival će danas otvoriti pobednik iz 2015. godine, KUD “Železničar – Vila” iz Novog Sada, dok će KUD “Dule Milosavljević – Žele” koji je do sada napravio najveći uspeh u istoriji Moravičkog okruga i grada Čačka osvojivši Srebrnu plaketu Saveza amatera Srbije 2015., nastupiti sutra u 14.00 časova.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *