Претрага
[rstr_selector]

Ili referendum, ili tužba

S obzirom na to da im niko nije odgovorio na zahtev za raspisivanje referenduma kojim bi se izjasnili da li u svom okruženju žele novu stambenu zgradu ili sportske terene, meštani Košutnjaka juče su organizovali akciju u okviru koje su napravili dečje igralište. Jeremija Jovašević, stanovnik ove Mesne zajednice, negira da je igralište napravljeno na mestu planiranom za izgradnju stambene zgrade i ističe da je potreba za dečjim igralištem stara već 20 godina.

– Još se ne zna gde je planirana izgradnja zgrade za socijalno stanovanje. Tačna informacija ne postoji ni u Skupštini grada, a ni ovde nemamotaj podatak. To se ne zna jer lokalne vlasti povremeno govore da će ovde praviti parking. Ali, nejasno nam je, s obzirom na to da je tu već jedna zgrada u kojoj žive izbegla i raseljena lica, šta će njima tako veliki parking. To su ljudi koji su nastradali u ratovima i ratni vojni invalidi, ne verujem da njima treba neki ogroman parking, kaže Jovašević.

Peticija završila u fioci

Jovašević kaže da su stanovnici Košutnjaka nezadovoljni zato što je njihova prošlogodišnja peticija završila u fioci i najavljuje tužbu protiv lokalne samouprave ukoliko im ovoga puta ne bude odgovoreno na zahtev za sprovođenje referenduma.

– Ako oni nama odobre taj referendum i na referendumu se polovina od 1058 glasača izjasni za izgradnju zgrade, nikakvih problema neće biti. Biće to demokratski način da se nešto sprovede. Mi smo sve u regularnom vremenu poslali i overili u Skupštini i zato tražimo i zahtevamo da nam se na zahtev odgovori. Ali, ako nam ne budu odgovorili, tužićemo lokalnu samoupravu. Nećemo odstupiti od toga, a ako i tužbu budu ignorisali, preduzećemo i neke radikalnije mere poput protesta i blokada puteva, kategoričan je Jovašević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *