Претрага
[rstr_selector]

Sedam beba u dva porodilišta za 24 časa

Porodilište

beba-porodiliste-80x80Drugi radni dan u ovoj sedmici obeležiće sedam lepih vesti iz dva okružna porodilišta. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođena su dva dečaka i četiri devojčice, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, u Prijevoru je u blizini rezervoara „R1“ došlo do pucanja vodovodne cevi. Voda je zatvorena, a snadbevanje će biti normalizovano u prepodnevnim satima po okončanju radova na popravci kvara. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno.
U komunalnom preduzeću u Gornjem Milanovcu ovog jutra je saopšteno da će do 12.00 sati danas bez vode biti potrošači u ulicama Tadije Andrića, Trušovoj, Stanimira Ralovića i Proleterskih brigada. Dragačevo je danas uredno snabdeveno vodom, saopštilo je komunalno preduzeće u Lučanima.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 24 pacijenta i još 50 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 27 ambulantnih pregleda i 9 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 83 puta od čega 8 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-3-servis-obrNastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, malaksalosti i promenlјivog raspoloženja. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatna zaštita od očekivano visokih vrednosti UV zračenja. Neophodna je pojačana pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 časa na teritoriji Moravičkog okruga dogodila se 1 saobraćajna nezgoda. Nezgoda se dogodila na području Čačka i u njoj je jedna osoba lakše povređena. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja u Čačku od 11.00 do 13.00 i u Ivanjici do 19.00 časova.

Поделите вести