Претрага
[rstr_selector]

Festival šumadijskih vina sutra u Topoli

Na prostoru Kraljevske vinarije u Topoli,  sutra će biti održan četvri Festival šumadijskih vina. Prema rečima Sare Đorđević, portparola Udruženja vinara Šumadije, koje je i organizator Festivala, za ovogodišnju manifestaciju je pripremljen bogat program.

– U 14.00 časova svečano će biti otvorena izložba old tajmera, za kojom će uslediti defile ulicama Topole i Oplenca. Nakon toga, stara vozila će biti postavljena ispred Kraljevske vinarije i ostaće tu tokom celog dana da bi svi posetioci Festivala mogli da ih pogledaju. U 15.30 svečano otvaramo izložbu likovnih radova pod nazivom „Umetnost i vina“. Ovoga puta sa nama je, u Vinogradarevoj kući na Oplencu, 18 autora. Festival će svečano biti otvoren u 17.00 časova, a ove godine na njemu izlaže 16 vinarija iz našeg Udruženja. Naravno, posetioci će moći da probaju sva vina, kaže Đorđević.

Dva festivalska panela

Menadžer i portparol Udruženja vinara Šumadije kaže da će u okviru ovogodišnjeg Festivala biti održana i dva panela.

– Prvi počinje u 18.00 časova u Kraljevskoj vinariji i na njemu će govoriti profesor sa Univerziteta u Bordou, a tema je „Ključni faktori uspeha u ekonomiji, proizvodnji i prodaji vina“, odnosno kako držati pod kontrolom troškove proizvodnje vina. Drugi panel počinje u 20.00 časova i podrazumeva prezentaciju zajedničkog proizvoda članova našeg Udruženja. „Šumadijska ružica“ je naziv tog proizvoda koji je, inače, plod projekta u kojem su učestvovali članovi našeg Udruženja. Posle ovog drugog panela održaćemo propratne programe, muzičke događaje i jedan koncert, rekla je Đorđević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *