Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dzenarika info

ŠTRAJK SE NASTAVLJA: Kolektiv Prehrambeno ugostiteljske škole traži ukidanje privremenih mera

Kolektiv Prehrambeno ugostiteljske škole u Čačku odlučan je da nastavi štrajk dok, kako kažu, resorni ministar ne obrati pažnju na njih iako kažu da su već zabeležili neke oblike pritiska za prekid štrajka. Oni tvrde da su tražili prijem kod ministra ali da nisu dobili nikakvu povratnu informaciju. Istovremeno, kolektiv Prehrambeno ugostiteljske škole traži i ukidanje privremenih mera jer smatraju da ne postoje razlozi za njihovo produžavanje.

– Štrajk će trajati dokle kolektiv bude mogao da izdrži, s obzirom da su primećeni neki vidovi pritiska da se on obustavi. Dobili smo naredbu od novopostavljene direktorke škole da u učionici moramo sedeti još petnaest minuta, zbog čega smo održali sastanak na kojem smo odlučili da štrajk sprovodimo u zakonskim okvirima, onako kako smo i ranije činili. Časovi će trajati trideset minuta i biće pojačano dežurstvo jer se učenici zadržavaju na odmorima duže, kaže jedan od članova sindikalne organizacije Prehrambeno  ugostiteljske škole.

Veći deo kolektiva saglasan u štrajku

 – Po zakonu o štrajku, onima koji žele da rade rukovodilac je dužan da napravi raspored, a onima koji žele da štrajkuju to treba da omogući. U ovom trenutku ne štrajkuje ceo kolektiv, dvoje kolega su se izjasnili da žele da drže časove od 45 minuta, kaže naš sagovornik i dodaje da preostalih 86 članova kolektiva podržava štrajk.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *