Претрага
[rstr_selector]

PONESITE DVOGLEDE I DURBINE: Evropski vikend posmatranja ptica u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

Društvo ljubitelja ptica i prirode ‚‚Sove na oprezu” i Turistička organizacija Čačka, organizuju izlet u Ovčarsko-kablarsku klisuru na kojem će učenici imati priliku da posmatraju seobu ptica u toplije krajeve

U Ovčarsko-kablarskoj klisuri ovog vikenda organizuje se posmatranje ptica selica koje će napustiti naše krajeve i odleteti u Afriku. Učenici čačanskih škola imaće priliku da posmatraju seobu ptica i informišu se o tome kakve ih sve opasnosti čekaju na putu do toplijih krajeva.

Izlet organizuju Društvo ljubitelja ptica i prirode ‚‚Sove na oprezu” i Turistička organizacija Čačka, u okviru događaja Evropski vikend posmatranja ptica koji se održava od 1993. godine.

– Deca će imati priliku da vide prstenovački kamp gde će biti upoznati sa metodom prstenovanja ptica i hvatanja ptica u mreže. Susrešće se sa vrstama koje do tada nisu videli. Takođe smo pripremili i izložbu fotografija, postera i kućica za ptice koja će biti prikazana u prostoru isturenog odeljenja Osnovne škole ‚‚Ratko Mitrović”. Aktivnost koja će privući najveću pažnju dece biće plovidba jezerom Međuvršje i posmatranje ptica na vodi i priobalju, objasnio je Dragiša Petrović, predsednik Društva ‚‚Sove na oprezu”.

Izlet Čačana najposećeniji u Srbiji

Povodom Evropskog vikenda posmatranja ptica, prošle godine je u Srbiji organizovano 35 izleta, od kojih je najposećeniji bio izlet Čačana na Knićko jezero na kojem se okupilo nešto više od dve stotine učenika. Petrović naglašava da ove godine očekuju još veću posećenost i poziva sve zainteresovane građane da dođu u Ovčarsko-kablarsku klisuru i provedu vikend u prirodi.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *