Претрага
[rstr_selector]

Žalba PK Zlatibor blokirala izgradnju Gold Gondole

Izdavanje dozvola za preostale faze izgradnje panoramske gondole na Zlatiboru je blokirano jer je Poljoprivredni kombinat „Zlatibor“ uložio žalbu Republičkom geodetskom zavodu na status dela zemljišta preko kojeg se gradi žičara.

Bojana Božanić, Direktorka JP Gold Gondola Zlatibor, objašnjava da je tehnička dokumentacija za projekat kompletirana ali da su sporni imovinsko-pravni odnosi oko poseda koji je onom zemljom koja je u svojini Republike Srbije, kod držaoca PK Zlatibor, i država to još uvek nije uspela da razreši.

Božanić: Cilj žalbe je da se prolongira upis svojine opštine Čajetina

– Do konkretnog problema je došlo kada je trebalo da se uknjiži deo parcele za početnu stanicu Gold Gondola na opštinu Čajetina, u skladu sa rešenjem utvrđenim javnim interesom i u kladu sa Rešenjem Minstarstva finansijsa o uvođenju u posed opštine Čajetina. Međutim, mi smo dobili informaciju iz Katastra da je PK Zlatibor kao držalac na toj parceli uložio žalbu. Ta žalba uopšte nije osnovana s obzirom na to da su iznete primedbe koje nemaju veze sa uknjižbom ovog urbanističkog projekta, dakle ništa suštinski tu nije sporno već ta žalba ima za cilj da se prolongira postupak upisa svojine opštine Čajetina na tom delu parcele koja je velika a koja će, na površini od preko 30 ari, biti korišćena za izgradnju početne stanice Gold Gondola.

Problemi sa dozvolama se nastavljaju

Božanić navodi da od početka projekta izgradnje Gold Gondole postoji problem sa izdavanjem dozvola za rad, budući da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo građevinsku dozvolu samo za petu, poslednju fazu izgradnje žičare, a ne i za prve četiri, iako je, kako kaže, opština Čajetina kompletirala tehničku dokumentaciju za izdavanje neophodnih dozvola i za ostale faze izgradnje.

Direktorka JP Gold Gondola Zlatibor apeluje na nadležne u Republičkom geodetskom zavodu i na stručne službe da što pre odgovore na ovu žalbu, kako bi radovi na projektu vrednom 13 miliona evra mogli da se nastave u ovoj građevinskoj sezoni.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *