Претрага
[rstr_selector]

‚‚(Ne)ozbiljni Nušić” se predstavlja Čačanima

Povodom obeležavanja 80 godina od smrti srpskog književnika, novinara i diplomate Branislava Nušića, Gradska biblioteka u Čačku će sutra otvoriti izložbu ‚‚(Ne)ozbiljni Nušić”, autora Dušice Brković i Milice Stovrag.

Branislav Nušić je pisao drame, romane, priče, eseje, a najznačajniji deo njegovog stvaralaštva su komedije. Gospođa ministarka, Narodni poslanik, Sumnjivo lice, Ožalošćena porodica, Pokojnik, samo su neke od omiljenih komedija koje ne gube na svojoj aktuelnosti od dana kada su nastale do danas, pa su mnogo puta izvedene i adaptirane za pozorište, film i televiziju.

Dela ovog velikog umetnika su svevremenska i aktuelna u svim epohama, a otvaranjem ove izložbe Gradska biblioteka je želela da dâ svoj doprinos njegovom životu i radu, kaže koautor izložbe, Dušica Brković.

Nušićeve privatne fotografije na panou

neozbiljni-nusic– Naši sugrađani će imati priliku da na otvaranju izložbe vide glumca Radoslava Baćka Bukumirovića, najpre  u ulozi svetskog špijuna Alekse Žunjića, a potom i u ulozi samog Nušića. Takođe, moći će da čuju jednu kratku priču o životu našeg pisca, nakon čega će izložba biti otvorena. Izložba obuhvata nekoliko panoa na kojima će se nalaziti fotografije sa predstava, ali i iz Nušićevog privatnog života, kao i knjižnu građu iz fondova Gradske biblioteke. Pored panoa sa fotografijama, građani će moći da vide i jedan deo njegovog književnog opusa, kaže naša sagovornica i dodaje da je izložbom bilo nemoguće obuhvatiti čitav opus Branislava Nušića, ali da su autori uspeli da izvuku ono najvažnije.

Otvaranje izložbe ‚‚(Ne)ozbiljni Nušić” je sutra u 13 časova, u holu Biblioteke ispred Odeljenja za odrasle čitaoce.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *