Претрага
[rstr_selector]

Oprez hroničnim bolesnicima

Bioprognoza

bioprognoza_1Zbog relativno nepovolјne biometeorološke situacije danas se svim hroničnim bolesnicima preporučuje pridržavanje saveta lekara. Pospanost, glavobolјa i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se oprez u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku u toku prethodna 24 sata intervenisala je 75 puta, od tog broja 36 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a 39 na terenu. U Gornjem Milanovcu su evidentirane 32 intervencije od kojih je 26 ambulantnih, a šest na terenu.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, tri devojčice i jedan dečak. U isto vreme u milanovačkom porodilištu nije bilo porođaja.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrU Atenici u ulicama 70 i 68 u i u Preljini kod „Đekića“ registrovani su kvarovi na vodovodnoj mreži, koji će prama informaciji iz čačanskog Vodovoda biti sanirani u toku dana. Za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode na pomenutim lokacijama. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. Prema informaciji iz JKP „Gornji Milanovac“ do 12.00 sati bez vode će biti Ulica Rajka Milovanovića, a do 13.00 časova Ulica 17 NOU Divizije.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas je radarska kontrola planirana na području Čačka od 06.00 do 22.00 časa.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Vozače i danas očekuju prijatne dnevne temparature, ali najavljena kiša i prelazak na mokre kolovoze u velikoj meri utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja. Zaustavni put vozila se produžava pa je potrebno držati veće odstojanje od vozila ispred, smanjiti brzinu kretanja i prilagoditi je uslovima na putu.
Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja, na naplatnim rampama se prolazi bez zadržavanja, a slično je i na putevima prvog i drugog reda na kojima nema zastoja i prekida. Pored turističke sezone koja na pojedinim deonicama usled priliva većeg broja vozila može doneti usporenu vožnju, u toku je i građevinska sezona, pa je na tim mestima, posebno u satima pojačanog saobraćaja, moguće  formiranje kolona sa usporenom vožnjom koja vozače očekuje na putu od Čačka ka Užicu kroz Ovčar Banju, na putu Jelen Do – Tučkovo, između Uzića i Sevojna, a kraća zadržavanja su i na obilaznici oko Čačka zbog rehabilitacije vijadukta gde se vozila naizmenično propuštaju. Isti režim je i na deonici Guča-Ivanjica u Vučkovici gde je u toku sanacija klizišta.

Поделите вести