Претрага
[rstr_selector]
Poplava 16.06.2018.

Radovi na otklanjanju posledica nevremena u Čačku još traju

Vanredna situacija u 29 mesnih zajednica u Čačku je i dalje na snazi jer lokalna samouprava ne može sopstvenim sredstvima da sanira sve posledice elementarnih nepogoda koje su nas zadesile, kaže Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije u Čačku.

Prema njegovim rečima, ekipe civilne zaštite su trenutno na terenu u Ljubiću gde saniraju kanal koji već godinama pravi velike probleme meštanima ove Mesne zajednice.

– Sada radimo u Ljubiću, na kanalu C3 koji je paralelan sa kanalom za navodnjavanje. Prvo ćemo ga raskrčiti kako bi mogli da ubacimo mašinu, a onda ćemo ga produbiti. On više godina unazad pravi probleme meštanima jer sakuplja vodu iz tri slatine, kao i površinsku vodu. Javno preduzeće „Gradac” je 2016. godine uradilo jedan deo tog kanala, a ostalo je još oko 500 metara da se sanira, odnosno da se produbi, kaže naš sagovornik.

Radi se na saniranju Ateničke reke

– Mi smo uz pomoć meštana, odnosno uz pomoć mašine jednog od njih, već produbili jedan deo Ateničke reke, od vodenice, pa uzvodno nekih 300 metara. Proširili smo reku na tri metra i produbili je nekih 30 centimetara. Sada bi trebalo da uđemo u postupak čišćenja ove reke, odnosno izmuljavanja, od Plave hale do deponije Prelići, kaže Zečević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *