Претрага
[rstr_selector]

Bejbi bum u čačanskom porodilištu

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom i milanovačkom porodilištu 1. avgusta rođeno je 12 beba. U porodilištu Opšte bolnice u Čačku rođeno je devet beba, četiri dečaka i pet devojčica, a u Gornjem Milanovcu su rođena tri dečaka.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrU Čačku nema kvarova na vodovodnoj mreži, a radovi koje će izvoditi radnici Vodovoda neće uslovljavati isključenja vode. Uredno vodosnabdevanje beleži se i na području Guče i Lučana. U Gornjem Milanovcu do 11.00 sati bez vode će biti Ulica Kneza Vase Popovića, a do 12.00 deo naselja Velereč, Ivovik.

Hitna pomoć

hitnaPomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražile su 33 osobe, a lekari su na terenu intervenisali 48 puta. Mlanovačka Hitna pomoć je imala ukupno 27 intervencija od kojih 21 u ordinaciji, a šest na terenu. Ivanjički lekari su u stanici Hitne pomoći pregledali 70 pacijenata, a obavili su i četiri kućne posete.

Bioprognoza

bioprognoza_1Očekivane biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike, a osobama sa kardiovaskularnim i disajnim problemima se savetuje poseban oprez. Osećaj malaksalosti i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Oprez se savetuje učesnicima u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u toku jučerašnjeg dana na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Čačku se dogodila jedna u kojoj je jedna osoba prošla sa lakšim telesnim povredama. Radarske kontrole biće od 8.00 do 16.00 časova u Mrčajevcima, a od 14.00 do 22.00 na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaMestimično slaba kiša i lokalni pljuskovi i danas će otežavati vižnju, a veća opreznost biće neophodna i zbog mogućih odrona, saopštili su iz Auto-moto saveza Srbije. Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se tokom dana na svim važnijim putnim pravcima, posebno na Koridoru 10 i putevima prvog reda koji vode ka Crnoj Gori. Prema podacima Uprave granične policije, pojačan je saobraćaj na izlazu iz Srbije na prelazu Gostun, a trenutno su zadržavanja oko 40 minuta.
Na prelazima Gradina i Preševo, kako na ulazu, tako i na izlazu iz naše zemlje zadržavanja su do 30 minuta. Slično je i na prelazima Horgoš i Batrovci gde se očekuje veći priliv vozila.
Zbog loših vremenskih uslova na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila na putu Ušće – Ivanjica, a putnički saobraćaj se odvija jednom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac zbog radova je zatvorena desna kolovozna traka, a saobraćaj se naizmenično odvija levom kolovoznom trakom u smeru ka Gornjem Milanovcu. Nakon završetka radova na desnoj strani mosta, izvršiće se premeštanje saobraćajne signalizacije i za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka.
Zbog radova kod Liške stene saobraćaj potpuno obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba. Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko  Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Поделите вести