Претрага
[rstr_selector]

Čačanske mesne zajednice ponovo zahvaćene nevremenom

Pojedine čačanske mesne zajednice, u kojima je već proglašena vanredna situacija, juče su ponovo pogođene jakim nevremenom. Prema informacijama iz Gradskog štaba za vanredne situacije najviše su pogođene Loznica, Parmenac, Pridvorica, Jezdina, Vrnčani i Jančići u kojima je pričinjena najveća šteta.

U Jančićima 15 domaćinstava odsečeno od sveta

– Ekipe jedinice Civilne zaštite i sva javno-komunalna preduzeća su angažovani na saniranju posledica jučerašnjeg nevremena s obzirom na to da su pojedini putevi uništeni i ima građana koji ne mogu da priđu magistralnim ili lokalnim putevima kako bi imali kontakt ka gradu. Najviše su oštećeni nekategorisani putevi u Jančićima gde je oko 15 domaćinstava odsečeno od sveta, jer je putni pravac od Jančića broda ka naseljenim mestima u brdu u prekidu. Što se tiče ostalih sela, oni imaju sporedne, alternativne pravce. Ponovo je došlo do izlivanja Lozničke reke, a jak vetar je na području Parmenca oštetio krovove na nekoliko kuća. Na lokalnom putu između Loznice i Gornje Atenice u zaseoku Veredže, bujične vode su nanele veliku količinu šuta, a došlo je i do obrušavanje stene na put. Tamo je upućena ekipa „Gradskog zelenila“. Pored javno-komunalnih preduzeća, angažovana su i pravna lica, odnosno privatna preduzeća koja pomažu u saniranju posledica od nevremena, navode u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Nadležni u Štabu su apelovali na građane da urede i prokrče kanale za odvod površinskih voda ispred svojih kuća, je se i u narednom periodu najavljuju vremenske nepogode

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *