Претрага
[rstr_selector]

Pršutijada u Mačkatu dobila međunarodni karakter

Sajam suvomesnatih proizvoda u zlatiborskom selu Mačkat biće održan od 9. do 11. februara. Biće to 19. po redu Pršutijada, a prema rečima Vladimira Živanovića, direktora Turističke organizacije Zlatibor, od ove godine ova manifestacije ima međunarodni karakter.
– Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina se trude da organizacijom ovakvih manifestacija podignu nivo dešavanja i manifestacionog turizma na teritoriji opštine i da obogate sadržaje na ovoj destinaciji za sve turiste koji odluče da provedu zimski raspust na Zlatiboru . Ove godine je festival dobio međunarodni karakter s obzirom na to da pored domaćih, učestvuju i proizvođači mesa iz Hrvatske i Italije. Svečano otvaranje Pršutijade je 9. februara u 11 sati, a tokom ova tri dana sajam će raditi od 10 do 18 časova i ulaz će biti  besplatan. Ova manifestacija ima veliki značaj, ne samo za lokalne proizvođače suvomesnatih proizvoda, privredu i razvoj sela, već i za zlatiborski turizam. Sigurni smo da će oni koji se odluče da posete Mačkat narednog vikenda uživati u čarima ukusa naših tradicionalnih proizvoda kao što su pršuta, slanina, sudžuk i drugo, rekao je Vladimir Živanović.

Svake godine sve veći broj posetilaca

Pršutijada je manifestacija koju svake godine poseti više hiljada posetilaca, a s obzirom na to da se ove godine održava u vreme zimskog raspusta kada je Zlatibor pun turista, očekuje se da ih bude znatno više nego prethodnih godina.
– Prošle godine, oko 20 hiljada ljudi prošlo je kroz ovu manifestaciju, a ove godine očekujemo i više posetilaca jer zaista iz godine u godinu je sve više onih koji tokom sajamskih dana obiđu selo Mačkat. Sledeće godine ćemo obeležiti i mali jubilej kada ćemo proslaviti 20 godina održavanja Pršutijade. Dve decenije organizovanja  manifestacije na jednom vrhunskom nivou je dokaz da ona ima kvalitet, da je dobro prihvaćena kako kod meštana ovog kraja, tako i kod turista, i da daje dobre rezultate.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *