Претрага
[rstr_selector]

Oprez vozačima zbog mokrih kolovoza i radova na putevima

Stanje na putevima

Još jedna promena vremena donosi mokre kolovoze, smanjenu vidljivost, opasnost od odrona, kao i česte zastoje i kraće prekide u saobraćaju, zbog čega je važno da vozači smanje brzinu i vožnju prilagode uslovima na putu. Saobraćaj je van gradova i većih naseljenih mesta umerenog intenziteta, prohodnost puteva je, uzimajući u obzir ovakve vremenske prilike, dobra, a zbog radova se na pojedinim deonicama odvija usporeno.
Za danas su planirani radovi na frezovanju i mašinskom krpljenju asfaltnog kolovoza na deonici Preljina – Konjevići koji će se izvoditi od 08.00 do 17.00 časova kada će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Sutra počinju isti radovi na deonici Svračkovci – Preljina koji će trajati do 31. maja u vremenskom periodu od 08.00 do 17.00 časova.
U toku su radovi na sanaciji kolovoza na deonici Ivanjica – Ušće na lokacijama Veljovića škola i Duboki potok zbog kojih se od 7.00 do 15.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na redovnom održavanju kolovoza u Ovčar Banji između Kratovske stene i Pakovraća moguće su povremene obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta, a usporena vožnja vozače očekuje i na delu Ibarske magtistrale kod mesta Meljak.

U toku su radovi na pojačanom održavanju deonice Sjenica – Nova Varoš, u blizini mesta Aljinovići. Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Uprava saobraćajne policije

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku su se tokom vikenda dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lakše telesne povrede, u Gornjem Milanovcu je evidentirana jedna u kojoj je takođe jedno lice lakše povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće od 10.00 do 18.00 časova na putnom pravcu Konjevići – Mojsinje.

Vodosnabdevanje

U Čačku nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni zatvaranja vode zbog planiranih radova. U Gornjem Milanovcu je zbog kvara na vodovodnoj mreži došlo do prekida u snabdevanju vodom u delu Ulice Vuka Karadžića od Drinčićeve do kraja ulice. Radovi na saniranju kvara biće završeni do 12 sati.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 46 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 37 pacijenata. U isto vreme, milanovačka Hitna pomoć imala je 44 intervencije od kojih 39 u ordinaciji, a pet na terenu.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje astmatičarima, kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Pospanost, glavobolјa i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Dodatni oprez je potreban svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri devojčice, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođena je jedna devojčica.

Поделите вести