Претрага
[rstr_selector]

Izlila se Morava u Ovčar Banji, pričinjena velika šteta

Zapadna Morava je juče popodne počela da se izliva u Ovčar Banji i do ponoći je poplavila deo vikend naselja, put ka auto-kampu, a u objektima u samom centru su poplavljene podrumske prostorije, kaže Goran Nikolić iz Turističke organizacije Čačka. Po njegovim rečima, poplavni talas je najveće štete napravio nizvodno od Ovčar Banje do manastira Jovanje.
– Morava je počela da se izliva oko 18 časova, najpre je prelila put koji od Ovčar Banje vodi ka restoranu Dom i manastiru Nikolje, zatim je počela da plavi objekte u vikend naselju Trgovac na desnoj obali Morave ispod manastira Preobraženje i na levoj obali ispod železničkog mosta. Vodostaj je bio u porastu negde do ponoći kada je zabeležen maksimum i objekti su bili pod vodom čak i do metar i po. Pričinjena je velika materijalna šteta, reka se još uvek nije u potpunosti povukla, iako je vodostaj u odnosu na sinoć manji za oko 70 centimetara. Još uvek je veliki broj objekata pod vodom, a poplavljen je i put od centra Banje ka restoranu Dom i ne možemo da procenimo da li postoji šteta na putnoj infrastrukturi dok se voda ne povuče. Put kod auto-kampa je oštećen jer je Morava uništila propust na ušću kod Banjskog potoka.

Građani Ovčar Banje nisu pretrpeli veću štetu

– Građani Ovčar Banje nisu pretrpeli veću štetu, osim što je voda prodirala u podrumske prostorije stambenih zgrada koje se nalaze uz sam kanal Hidroelektrane „Ovčar Banja“ i u objekte „Wellness centra“ i odmarališta „Sunce“. Poplavni talas je išao do manastira Jovanje, a ispod manastira nema ugroženih objekata. Reka se još uvek nije vratila u korito, ali očekujemo da će u toku dana, ako ne bude padavina, vodostaj opadati, rekao je Goran Nikolić.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *