Претрага
[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

Sedam beba rođeno u čačanskom porodilištu

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je sedam beba, četiri dečaka i tri devojčice. U isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen je jedan dečak.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani su kvarovi u Ulici Radiše Poštića kod broja 14 gde je zatvorena voda, zatim u Gvozdena Paunovića kod broja 250 i u Prijevoru kod Danilovića. Kvarovi će biti sanirani u toku dana. Deo Gornje Trepče je bez vode zbog ispiranja rezervoara R3.
Na području Gornjeg Milanovca zbog kvarova na vodovodnoj mreži prekid u snabdevanju vodom od 8 do 11 sati imaće stanovnici naselja Velereč, od 8 do 10 u Rudičkoj ulici, a od 10 do 14 časova u Korčaginovoj.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 47 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 24 pacijenta. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 25 ambulantnih pregleda i 12 kućnih poseta.

Bioprognoza

Nastavlja se period povoljne biometeorološke situacije. Oprez se savetuje astmatičarima. Očekivane meteoropatske reakcije su glavobolja i poremećaj sna. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

Policijska uprava

U Čačku su juče evidentirane dve saobraćajne nezgode koje za posledicu imaju jedno povređeno lice, koje je prošlo sa lakšim povredama. U Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 22.00h do 02.00h u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Nastavlja se period lepog i stabilnog vremena koje će i danas doneti dobru prohodnost puteva, lakšu vožnju i sugurnije putovanje. Na putevima van gradova vozače očekuje umeren intenzitet saobraćaja. Slaba magla i sumaglica tokom jutra, ali je često može biti i u večernjim satima, usporava i otežava vožnju na putevima pored reka, jezera i u kotlinama.
Naizmenično propuštanje vozila i dalje je na snazi na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod mesta Bela zemlja, gde se radovi izvode radnim danima od 7.00 do 16.00, a subotom od 7.00 do 15.00 časova. Alternativni putni pravac je lokalni put kroz Mačkat. Kod petlje „Sušica“ u toku je sanacija nadvožnjaka „Kneževići“, zbog čega se saobraćaj preusmerava preko novoizgrađene devijacije.
Usporeno se vozi i između Batočine i Kragujevca gde je u toku izgradnja nove trake uz rekonstrukciju postojeće, brzina kretanja je ograničena na 40 kilimetara na čas, a u satima pojačanog saobraćaja moguća su i desetominutna zadržavanja.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok se na teretnim čeka uobičajeno od 60 do 120 minuta, a na pojedinim zadržavanja su i višesatna.

 

 

 

 

Поделите вести