Претрага
[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Za vikend u Čačku osam saobraćajnih nezgoda

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, proteklog vikenda u Čačku se dogodilo osam saobraćajnih nezgoda. U tri nezgode je pričinjena samo materijalna šteta, dok je u pet nezgoda povređeno devet osoba od kojih su dve zadobile teške telesne povrede, a sedam lica je lakše povređeno. U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih putnika, a u Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Vodosnabdevanje

U ulici Dragoslava Kovačevića Kudra u Ljubiću je došlo do pucanja vodovdnne cevi. Kvar će biti saniran u toku prepodneva. Moguće je kratkotrajno nestajanje vode u ulici dok traju radovi na popravci.
U Balkanskoj ulici zbog zamene priključaka na vodovodnoj mreži, povremeno će se isključivati vodu od ugla sa Nemanjinom ulicom do Solunske ulice.
Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u Ulici 28. septembra u periodu od 9 do 12 sati, a u naselju Sinoševići od 9 do 11.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 23 pacijenta, a na teren su izlazili 38 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 29 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima i mišićima. Preporučuje se adekvatno odevanje. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

Porodilište

Proteklog vikenda u čačanskom porodilištu rođeno je osam beba. U subotu su rođene tri, dva dečaka i devojčica, a u nedelju pet beba od kojih su četiri dečaka i jedna devojčica. U Gornjem Milanovcu za vikend su rođene tri bebe, jedna devojčica i dva dečaka.

Stanje na putevima

Početak radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na glavnim putnim pravcima širom naše zemlje, dok se veći broj vozila očekuje na ulicama unutar većih gradova. Magla u jutarnjim satima može uticati na smanjenu vidljivost pored reka i po kotlinama pa se vozačima savetuje veći oprez za volanom koji će im biti potreban tokom dana zbog najavljene kiše koja će usloviti mokre i klizave kolovoze. Opasnost u vožnji mogu predstavljati i odroni zemlje i kamena na putevima kroz stenske useke i klisure.
Do četvrtka, 15. oktobra će biti obustavljen saobraćaja zbog radova na izradi diletacije na nadvožnjaku Zelena Gora na deonici Jarčujak – Kraljevo. Alternativni putni pravac za vreme obustave biće ulice Vojvode Stepe i Karađorđeva.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok teretna motorna vozila mogu u toku dana nešto duže čekati na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom.
Od ponedeljka 19. oktobra, za vozače iz Srbije prestaje da važi obaveza posedovanja Zelenog kartona prilikom ulaska motornim vozilom u Bosnu i Hercegovinu, saopštilo je Udruženje osiguravača Srbije. Isto važi za vozila sa tablicama BiH koja ulaze u Srbiju.

 

Поделите вести