Претрага
[rstr_selector]

Sutra bez struje Ljubić kej i delovi Ljubića

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na redovnoj godišnjoj reviziji trafostanice Ljubić, koji su planirani za sutra od 09:00 do 14:00 časova bez električne energije biti potrošači na Ljubićskom keju osim Prištinske ulice i penzionerskih zgrada, zatim deo Ljubića iznad škole Tanasko Rajić i brdo ka Osoju, ulice Radovana Jovanovića, 1300 Kaplara, Aleksandra Savića od početka do Kamenog mosta, kao i pripadajuće bočne ulice u naselju Lugovi. Takođe bez električne energije će biti i potrošači u naselju oko Šumadijinih zgrada, potes Matijine Livade i Savkovića kosa.

Vodosnabdevanje

U Ulici Učitelja Marinovića jutros je pukla vodovodna cev zbog čega je došlo do prekida u snabdevanju vodom. Radnici čačanskog Vodovoda rade na popravci kvara i očekuje se da će biti saniran u toku prepodneva.

Obustava saobraćaja

Zbog radova na rušenju ograde koja se nalazi pored puta, u ponedeljak, 19. okotobra, od 09 do 17 časova će biti zatvorena za saobraćaj ulica od semafora u Trnavi prema železničkoj pruzi. U tom periodu saobraćaj će biti preusmeren na alternativne putne pravce, prema postavljenoj privremenoj signalizaciji.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 16 pacijenata, a na teren su izlazili 30 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 13 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može doprineti smanjenju tegoba kod hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se i dalјe savetuje astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u mišićima i glavobolјa. Zbog hladnijeg vremena osetlјivim osobama se preporučuje dodatna opreznost i adekvatno odevanje. Neophodna je maksimalna pažnja.

Stanje na putevima

Povremeno slaba kiša i danas će u pojedinim krajevima naše zemlje donositi mestimično vlažne i mokre kolovoze, a u jutarnjim i večernjim satima niska oblačnost preko planinskih prevoja, kao i magla i sumaglica pored reka i u kotlinama može vozačima dodatno otežavati vožnju. Zbog radova se na pojedinim deonicama saobraćaj odvija usporenije, zato je potrebno vožnju prilagoditi privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Usporeno se prolazi na putu između Preljine i Konjevića zbog radova na mostu preko Čemernice, jer se u zoni radova, vozila naizmenično propuštaju.
Obustavljen je saobraćaj zbog radova na regionalnom putu Kaona – Gornji Dubac – Lvade, a vozači mogu koristiti obilazni put Guča – Ivanjica.
Vikendom se saobraćaj pojačava na putu od Užica ka Zlatiboru, zato podsećamo na aktuelnu obustavu saobraćaja zbog radova na mostu Sušica. Za vreme obustave, od 8 do 14 časova saobraćaj je preusmeren na obilazni put koji vodi preko Mačkata.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza za sada nema dužih zadržavanja, a se na pojedinim teretnim terminalima zadržavaja se kreću i do 120 minuta.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođena su dva dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu je rođena jedna devojčica.

Поделите вести