Претрага
[rstr_selector]
Foto: JKP "Komunalac" Čačak

Uređuje se čačanska Zelena pijaca

Na zelenoj pijaci u Čačku prošle nedelje su počeli radovi na asfaltiranju pešačkih staza i drugih oštećenja u okviru pijačnog kompleksa. Radovi se izvode fazno, kako ne bi morao da se zatvara ceo pijac i trebalo bi da budu završeni za 15-ak dana, kaže Bogoljub Radisavljević, upravnik pijace.
– Poznato je da već duži vremenski period ima dosta oštećenja i rupa i da se teško prolazilo kroz pijac, što je bilo opterećenje za naše zakupce, korisnike rezervacija i građane koji dolaze u kupovinu. U saradnji sa gradom Čakom dogovorili smo se da se izvrši asfaltiranje, da se ta sva oštećenja presvuku novim slojem asfalta, a ne samo da se zakrpe rupe.
Radovi se izvode sukcesivno imajući u vidu da pijac sve vreme radi, osim u pojedinim delovima. Prvi deo koji je rađen iz Sinđelićeve ulice, imao je dosta šahti od kanalizacione i vodovodne mreže i slivnika, pa su radovi tu malo potrajali, a i kiša je ometala izvođenje, ali nadamo se da će nastavak radova biti efikasniji i očekujemo da će u narednih 10 do 15 dana biti završeni.
Ovo je vreme kada je pijac dosta posećen i zbog toga moramo u nekoliko faza da radimo, jedino smo u subotu zatvorili pijac u 11.00 sati kako bi mogla da se izvrši  priprema i asfaltiranje dela koji je odrađen i prešlo se na drugu fazu gde se radi izravnjavanje šahti koje se nalaze u okviru pijace. Dalje će samo delovi gde se budu izvodili radovi biti ograđivani i tuda neće moći da se prođe. Mi smo na vreme obavestili naše zakupce i korisniike i pijačnog prostora da će u određenom periodu biti zatrvoreni pojedini izlazi, odnosno ulazi u pijac. Mislim da će građani biti zadovoljni jer će moći normalno da prolaze kroz pijac, a ne da preskaču preko rupa i bara, rekao je Bogoljub Radisavljević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *