Претрага
[rstr_selector]

Za vikend u Čačku rođeno šest beba

Porodilište

U čačanskom porodilištu poslednjeg vikenda u februaru rođeno je šest beba. U subotu je rođen jedan dečak, a juče su babice i lekari obavili pet porođaja i tom prilikom su rođeni dve devojčice i tri dečaka. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu prethodnog vikenda nije bilo porođaja.

Elektrosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije od 8 do 14 časova zbog planiranih radova na elektromreži bez struje će biti deo Trnave od Protića bunara prema brdu. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nema većih kvarova, kao ni planskih isključenja struje za danas.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a za danas nisu planirani radovi zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode. U Gornjem Milanovcu su zbog radova na Brezanskom cevovodu ispred tunela, bez vode potrošači u Beršićima, Loznju i delovima Ločevaca, Takova i Ozrema. Prekid u snabdevanju vodom trajaće do završetka radova, a očekuje se da će to biti u popodnevnim satima.

Stanje na putevima

Vozače pored suvih kolovoza i dobre vidljivosti, očekuje slaba jutarnja sumaglica po kotlinama i dužinom rečnih tokova, ali i pojačan saobraćaj unutar gradova što je karakteristično za početak radne nedelje. Na autoputevima i glavnim državnim putevima saobraćaj se odvija bez prekida i vanrednih zastoja. Potrebno je voziti sporije i poštovati saobraćajnu signalizaciju u zonama radova. Na državnom putu I B reda na deonici Batočina – Kragujevac, kod Nikšićkog brda, za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u dužini od 1,5 km u smeru ka Kragujevcu, zbog radova na sanaciji klizišta. Na navedenoj deonici saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom dvosmerno. Saobraćaj iz smera Batočine ka Kragujevcu je preusmeren na preticajnu saobraćajnu traku suprotnog smera Kragujevac – Batočina, a dozvoljena brzina kretanja je 60 km/h. Planirani rok završetka radova je kraj aprila
Prema podacaima Uprave granične policije nema zadržavanja na putničkim terminalima, dok se na teretnim prilikom izlaska iz Srbije vozila povremeno duže zadržavaju ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Uprava saobraćajne policije

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, tokom vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Iako su uslovi za vožnju povoljni, budite oprezni za volanom i poštujte saobraćajne propise, naročito ograničenja brzine kretanja.

Hitna pomoć

Lekari u hitnoj medicinskoj službi u Čačku obavili su u toku prethodna 24 časa 35 ambulantnih pregleda i 36 kućnih poseta. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirano je 20 pregleda, dok je kućnih poseta bilo 11.

Bioprognoza

Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i glavobolјe. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa temperaturom vazduha tokom dana.

 

 

Поделите вести