Претрага
[rstr_selector]
Foto Dženarika Info

Radarske kontrole danas u Konjevićima, Bresnici i Mrčajevcima

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u Gornjem Milanovcu su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u Čačku, Ivanjici, Guči i Lučanima juče nije bilo nezgoda na putevima. Radarske kontrole biće od 6.00 do 14.00 časova u Konjevićima, od 08.00 do 12.00 u Bresnici, a od 12.00 do 16.00 časova u Mrčajevcima.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog zbog radova na redovnoj godišnjoj reviziji opreme u trafostanicama i raskresu rastinja u trasi dalekovoda, od 9.00 do 14.00 časova bez elektrčne energije biti potrošači u Donjoj Trepči. Pored ovih planiranih radova, registrovani su i manji kvarovi na niskom naponu u Vidovi i Pakovraću, a biće sanirani u toku pre podneva.
Na seoskom području Gornjeg Milanovca takođe ima kvarova, bez struje su delovi Gornjih Banjana, Poloma i Srezojevaca, a na području Dragačeva je registrovan kvar na dalekovodu zbog čega su bez struje Zeoke i Karaula. Kvarovi će biti sanirani u toku dana.

Vodosnabdevanje

Na uglu Balkanske ulice i Bulevara Oslobodilaca na obilaznom putu je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“, biće saniran u toku prepodneva, a za vreme radova neće dolaziti do isključenja vode. Vozačima se savetuje da na tom delu puta, obrate pažnju na privremenu vertikalnu signalizaciju. U ostalim delovima Čačka snabdevanje vodom je uredno.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem MIlanovcu juče je rođen jedan dečak.

Bioprognoza

Blago pobolјšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Kao meteoropatske reakcije mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje. Pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Lekari hitne pomoći u Čačku imali su povećan broj intervencija u toku prethodna 24 sata, dok je u Gornjem Milanovcu bilo nešto manje intervencija u odnosu na prethodne dane. U Čačku su lekari 52 puta izlazili na teren, a u ordinaciji su pregledali 27 pacijenata, dok su u milanovačkoj hitnoj medicinskoj službi evidentirane 23 intervencije, od kojih tri na terenu a 20 u ordinaciji.

Stanje na putevima

Promenljive vremenske prilike menjaju i uslove u kojima se saobraćaj odvija. Padavine su uglavnom prestale osim na zapadu i jugoistoku Srbije gde vozače očekuju kiša i susnežica u nižim, a sneg u planinskim predelima koji će danas vožnju na ovim putevima činiti zahtevnijom uz obaveznu upotrebu zismkih guma i zimske opreme. U prvom delu dana magla može pored reka, kanala i u kotlinama usporavati saobraćaj, a razlika između dnevnih i noćnih temperataura kao i povremene padavine uticaće na učestalu pojavu odrone. Na putevima II reda na područjima Užica, Požege, Ivanjice, Sjenice, Čajetine, Valjeva, Novog Pazara i Nove Varoši snega na kolovozu ima do 5 centimetara, a u pojedinim. Neprohodni su putni pravci Odvraćenica – Preko Brdo i Raška – Kuti – Odvraćenica. Oprez je potreban na prevojima, a neke od kritičnih deonica su Podbukovi – Kosjerić – Požega – Arilje – Divljaka i Divčibare – Tometino Polje – Sastavci.
Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a saobraćaj se na njima zbog snega na kolovozu odvija usporenije uz obaveznu upotrebu zimske opreme.
Na putničkim ternimalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim u smeru ka Mađarskoj i Hrvartskoj čeka od 60 do 180 minuta.

 

 

Поделите вести