Претрага
[rstr_selector]
Foto: Opština Knić

Biciklistički maraton „Stazama despota Stefana Lazarevića”

Opštine Knić i Rekovac, Biciklistički savez Srbije i Biciklistički klub „Radnički“ u nedelju 25. septembra od 11 sati organizuju planinski biciklistički maraton „Stazama despota Stefana Lazarevića“.

Očekuje se učešće nekoliko stotina biciklista koji će voziti tri trke, a ovaj sportski dan otvoriće školarci koji će, rekreativno sa svojim roditeljima, na biciklama doći do manastira Kamenac, najvljuje Goran Milosavljević iz opštine Knić.

Manifestaciju otvaraju najmlađi rekreativci iz Knića

– Deca od V do VIII razreda iz osnovnih škola opštine Knić – Toponica, Knić i Gruža, krenuće u 10:00 sati na biciklima iz škole u Gruži do manastira Kamenac, zadužbine despota Stefana Lazarevića. Trke počinju u 11:00 sati i voze se tri. Prva će biti mali maraton u dužini 22 kilometra. Ići će trasom manastir Kamenac, Adžine livade, Bajčetina i natrag u manastir Kamenac. Biće oko 100 učesnika ove trke, uzrasta od 13 do 15 godina. Druga trka se vozi trasom dugom 22 kilometra od manastira Kamenac do Dulena i natrag u manastir Kamenac. I ova trka će imati oko 100 učesnika, a u pitanju su seniorke uzrasta od 17 godina pa naviše.

Treća i poslednja trka biće dosta zahtevnija, sa manjim brojem učesnika

– Dužina trase treće trke je oko 63 kilometra, a vozi se od manastira Kamenac, preko Bajčetine, Dulena do manastira Kalenić gde će učesnici trke napraviti krug oko manastira Kalenić i vratiti se u manastir Kamenac. Na ovoj trci će učestvovati oko 40 učesnika, a u pitanju su seniori i veterani.

Pored sportskog, ova manifestacija će imati i umetnički karakter. Nastupiće kulturno-umetničko društvo ,,Gruža”, a posetioci će imati i priliku da uživaju u tradicionalnim domaćim specijalitetima gružanskih domaćica.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *