Претрага
[rstr_selector]

Demokrate o odgovornosti SNS za loše stanje u Čačku

Gradski odbor Demokratske stranke u Čačku danas se oglasio povodom odgovornosti Srpske napredne stranke za sveopšte loše stanje u Čačku. Demokrate podsećaju da nijedno predizborno obećanje naprednjaka, nije ispunjeno:

„Povodom najava u medijima o (ne) izlasku lokalnog odbora (povereništva, stečajne uprave) Srpske napredne stranke u Čačku, gradski odbor Demokratske stranke u Čačku insistira na tome da se prestane sa medijskim manipulacijama i da funkcioneri napredne stranke podnesu izveštaj o svom (ne) radu u protekle tri godine. Neverovatno je da stranka koja snosi najveću odgovornost za katastrofalno stanje u našem gradu do 15h je u vlasti a nakon toga izigrava opoziciju samoj sebi.

Umesto skrivanja iza rejtinga predsednika Vlade, funkcioneri napredne stranke treba da javnosti i građanima Čačka objasne zašto je Čačak jedini grad u Srbiji u kome nema investicija i novih radnih mesta, zašto je najveći uspeh otvaranje javne česme i zašto su u Čačku mladi samo tokom praznika? Umesto toga, svedoci smo manipulacija o navodnom opozicionom delovanju i to kada je već svima jasno da će ubrzo biti lokalni izbori.

Jasna je namera da se pokušava zataškati sopstveni nerad i velika odgovornost za stanje u Čačku. Nijedno predizborno obećanje nije ispunjeno, osim smanjenja plata i penzija i stranačkog zapošljavanja. Čačak je danas grad sa najlošijim ekonomskim pokazateljima u Srbiji, grad bez privrede, grad koga su ekonomski prestigle čak i druge opštine u Moravičkom okrugu, poput Gornjeg Milanovca i Ivanjice. S obzirom na navedeno, zahtevamo od funkcionera napredne stranke da podnesu izveštaje o radu u izvršnoj vlasti kao i direktora JP imenovanih ispred ove stranke. Tim pre što je Čačak jedini grad u Srbiji u kome predstavnici izvršne vlasti ne podnose izveštaje o svom (ne) radu iako je to njihova obaveza.

Istovremeno, navodimo i rezultate ankete koju je gradski odbor Demokratske stranke u Čačku pokrenuo pre dva meseca pod nazivom: „Ukaži na problem! Pomozi lokalnoj vlasti da pronađe pravi put!“. Preko 1800 građana Čačka je podržalo našu akciju, glasajući putem internet stranice Demokratske stranke u Čačku, putem zvanične fb stranice i twitter naloga. Preko 80% anketiranih je istaklo problem nedostatka investicija i radnih mesta, partijskog zapošljavanja, pitanje infrastrukture, partijskog rukovođenja javnim preduzećima i pitanje otvaranja Univerziteta u Čačku.

Osnovna ideja je bila da se u definisanju problema postigne što veći konsenzus građana Čačka o prioritetima u narednom periodu, a da to ne bude samo proizvoljan stav stranaka u vlasti, koji su uspeli da dovedu Čačak u kategoriju nerazvijenih gradova i opština u Srbiji. Dobijeni podaci su potpuno legitimni, međutim jasna je činjenica je da su građani Čačka isključeni iz svih oblika odlučivanja i da ih lokalna vlast uvažava samo kada je izborna kampanja.“

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *