Претрага
[rstr_selector]

Srpski festival svetske muzike u Gornjem Milanovcu

U Gornjem Milanovcu večeras počinje sedmi po redu „Srpski festival svetske muzike“.Koncerti će se održavati na Trgu kneza Mihaila, a prvi nastup večeras od 19 časova i 45 minuta imaće Etno džez Orkestar Mine Matijašević.

U 20 časova i 30 minuta nastupiće pevačka grupa KUD „Šumadija“, a zatim od 21 čas i 30 minuta nastupaju Sanja Ilić i Balkanika. 

Sutra će od 21h koncert održati Sergej Ćetković, a u petak, 24. aprila program počinje u 19:45 kada će na Trgu kneza Mihaila nastupiti Džipsi Aleksići, Tutti World Music Orchestra, koji čine muzičari iz pet zemalja među kojima je i Vasil Hadžimanov, a vođa orkestra je Jovan Pavlović. Na kraju večeri koncert će održati Vlatko Stefanovski.

Festival svetske muzike u Srbiji ima za cilj, da pored niza koncerata Etno muzike na visokom umetničkom nivou, ujedini muzičare i ljude iz različitih zemalja bez obzira na kulturnu i religioznu pozadinu, a opština Gornji Milanovac je idealno mesto za održavanje ovog festival, kako zbog istorije i kulture podneblja, tako i sa aspekta seoskog turizma koji će biti predstavljen gostima i svetu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *