Претрага
[rstr_selector]

Proglašeni najbolji radovi četvrtog konkursa za digitalnu fotografiju

Četvrti konkurs za digitalnu fotografiju koji Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ raspisuje u okviru manifestacije „Disovo proleće“ i ove godine je privukao pažnju učenika osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga.

Na konkurs, čija je tema bila Podigni pogled, stiglo je 199 fotografija od 65 autora. Prema odluci žirija u kategoriji osnovnih škola prvo mesto je osvojila Anđela Stanić, za fotografiju „Odlazak“, a druga nagrada pripala je Ani Petrović, učenicama osmog razreda OŠ „Dr Dragiša Mišović“. Treće mesto osvojio je Marko Ječmenica, učenik sedmog razreda OŠ „Branislav Petrović“ iz Slatine.

U kategoriji srednjih škola prva nagrada pripala je Bojanu Đokoviću, učeniku prvog razreda Tehničke škole za fotografiju „Breg Babin zub“, druga nagrada Ani Jovanović, učenici četvrtog razreda čačanske Gimnazije za fotografiju „Dve su suvišne“, a treće mesto ovojila je Emilija Ćosić, učenica prvog razreda Gimnazije, za fotografiju „Fića“.

Žiri je posebno pohvalio učenike Osnovnih škola „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću i „Kralj Aleksandar I“ iz Gornjeg Milanovca, kao i učenike srednje Tehničke škole u Čačku i profesorku Draganu Marić, na aktivnom doprinosu i ujednačenom kvalitetu poslatih radova.

Za završnu izložbu „Podigni pogled“ odabrano je 46 radova. Nagrađenim autorima plakete i nagrade biće uručene na izložbi fotografija u utorak 26. maja u prostoru Kluba Doma kulture sa početkom u 19 časova.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *