Претрага
[rstr_selector]

Najveća sirena za uzbunjivanje u Čačku godinama nije u funkciji

Od planiranih pet, u Čačku su se juče na Dan žalosti povodom obeležavanja 20 godina od progona Srba u akciji „Oluja“, oglasile tri manje sirene koje većina Čačana nije čula.

Najveća sirena u gradu na Moravi nalazi se na zgradi silosa, u nadležnosti je lokalne samouprave i već godinama nije u funkciji.

Vojislav Ilić, gradonačelnik Čačka, kaže da je u toku izrada studije akustičnosti nakon koje će se znati gde će i koliko novih sirena u narednom periodu biti postavljeno u Čačku.

– Od četiri sirene koje su juče trebalo da se oglase, u Čačku su se čule tri. Oglasila se sirena na Slobodi, Remontu i Fabrici reznog alata. Nije se oglasila sirena i Simi Saragi, a zna se da je sirena na silosu još odavno neispravna, jer je taj objekat privatizovan i nije bilo moguće da se na toj sireni interveniše. Zašto se sirena na zgradi Sime sarage nije oglasila ne mogu da znam, to ćemo saznati u Sektoru za vanredne situacije. U toku je izrada studije akustičnosti koju radi Institut „Mihajlo Pupin“ i očekujemo da je njihovi stručnjaci uskoro završe. Kada njihov posao bude završen tačno ćemo znati gde će se sirene postaviti i koliko će ih biti u Čačku. Inače, ovo je bila proba i dobro je što su se sirene, da kažem, probale, jer mi ne možemo sami, bez odobrenja da ih upotrebimo – izjavio je Vojislav Ilić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *