Претрага
[rstr_selector]

Više programa u „Risimu“

Umetnička galerija “Nadežda Petrović“ u Čačku, od februara pokreće nekoliko novih programa koji će se odvijati u prostoru Galerije “Risim“. Ovaj program će, pored osnovne izložbene delatnosti i stalne postavke dela Bogića Risimovića Risima, ponuditi Čačanima debate, radionice, pesničke večeri, koncerte, filmske projekcije i izložbe.

Zanimljivo je i to što će se u martu svakog utorka održavati predavanja u dva termina: „matine“ predavanje za školarce, a u večernjim časovima za posetioce „u ozbiljnijim godinama“.

– U okviru radionica koje će se održavati, uvešćemo jedan nov vid druženja sa publikom kroz javna predavanja. Ona će se odnositi na stare majstore – velikane slikarstva. Od marta počinjemo predavanjem o Rembrantu i njegovom uticaju na savremenu umetnost. Predavanja sa slajd projekcijama trajaće do 50 minuta – izjavio je Daniel Mikić, kustos Galerije.

Tim Umetničke galerije sve programe realizovaće u saradnji sa udruženjima građana, neformalnim grupama i pojedincima. Želja zaposlenih u Galeriji je da atraktivan prostor “Risimovog“ legata pretvore u kulturni centar, koji će Čačanima ponuditi sadržaje za koje do sada nije bilo mesta u programima ostalih ustanova kulture.

Jedno od prvih dešavanja u „Risimovom“ legatu biće projekcija filmova iz produkcije Fakulteta primenjene umetnosti. Projekcije filmova održavaće se od februara svakog petka od 19 časova.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *