Претрага
[rstr_selector]

Administrativne procedure odložile početak rekonstrukcije Ulice Veselina Milikića

Početkom prošle nedelje posečeno je 25 stabala lipe u Ulici Veselina Milikića, što je trebalo je da označi početak radova na rekonstrukciji jedne od frekventnijih i važnijih ulica u Čačku. Nakon osam dana od seče stabala panjevi su i dalje na istom mestu, a rekonstrukcija ulice nije počela do 10. marta kako je bilo najavljeno.

O razlozima zbog kojih radovi kasne razgovarali smo sa Milanom Bojovićem, pomoćnikom gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukturu.

– Predmet projekta je bio uklanjanje rastinja i vađenje panjeva, što sama rekonstrukcija ulice u širokom iskopu podrazumeva, zbog oštećenja korenskog sistema. Paralelno sa tim, imali smo Rešenje komunalnog inspektora za uklanjanje tih stabala zbog njihove dotrajalosti i lošeg stanja, tako da su to dva osnova za uklanjanje rastinja. Mi smo iskoristili ovaj osnov Rešenja komunalnog inspektora i stabla uklonili u saradnji sa „Gradskim zelenilom”, što je istovremeno bio i predmet projekta rekonstrukcije ulice. Sada očekujemo da rešimo administrativnu proceduru sa Ministarstvom privrede oko uvođenja izvođača u posao, a onda će izvođač radova na rekonstrukciji ulice ukloniti ceo sloj ulice, a samim tim i korene ovih stabala. Mi to nazivamo izazovima, dakle, ne postoji gradilište gde se ne pojavljuju takve stvari. Tu postoje podzemne instalacije svih javno-komunalnih preduzeća, postoji i visokonaponski kabl od 10 kilovolti, to je i jedan od razloga zašto je bilo neophodno ukloniti stabla. Bilo je i onih stabala koja su potpuno trula i koja su u slučaju jačeg vetra mogla da padnu na ulicu, tako da mislim da smo uradili ono što smo morali i da ćemo to nadomestiti sadnjom novih stabala. Nadam se da ćemo radove započeti u narednih 10 dana, ali to sve zavisi od administrativne procedure sa Ministarstvom privrede. Očekujemo da oni ove nedelje dođu u Čačak, da posete Ulicu Veselina Milikića i da radove uskoro započnemo, kaže Bojović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести