Претрага
[rstr_selector]
dr Aleksandar Radojević

Aleksandar Radojević: Članovima Gradskog veća isplaćivane dnevnice sa računa „Zračka”

Aleksandar Radojević, lider Grupe građana „Za napredniji Čačak“, na jučerašnjoj konferenciji za novinare je izjavio da je Radenko Luković, u vreme kada je bio zamenik gradonačelnika Čačka, nekoliko puta naredio da se iz kase Ustanove „Zračak” isplaćuju dnevnice članovima Gradskog veća.

– Neko iz vrha „Zračka” je potpisivao i plaćao dnevnice sa računa te Ustanove članovima Gradskog veća. U pitanju je potpuna neodgovornost direktora i svih onih koji su odlučivali u ime „Zračka”. Mi smo se bavili istraživačkim radom i došli smo do dokaza da je to sve tako urađeno, da je u tome učestvovao tadašnji zamenik gradonačelnika, gospodin Luković. On je pozivao sekretaricu „Zračka” i tražio je od nje da to odradi, što je ona odbila jer je to kršenje zakona. O tome je sastavila službenu belešku, a onda je direktor presudio da se to mora odraditi na taj način, čime je zakon prekršen višestruko, kaže Radojević.

„Predlog da se čačanska ulica nazove po nemačkom investitoru je gest pažnje i kulture”

Radojević se na jučerašnjoj konferenciji za novinare osvrnuo i na davanje imena ulici u Preljini po vlasniku fabrike „Vorverk“ i ocenio da se radi o gestu pažnje i kulture.

– Ne možemo biti protiv toga da se gradi jedna industrijska zona u Preljini u koju strani investitor ulaže 43 miliona evra. Na osnovu toga, neko je u znak pažnje predložio da se ta uličica nazove imenom osnivača fabrike, što je po mom mišljenju sitnica i znak kulture i pažnje koji ne bi trebalo da bude sporan, zaključuje Radojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *