[rstr_selector]

АМСС: Кишни период доноси учестале одроне на путевима

Возаче и данас очекују местимично влажни или мокри коловози, а због кишног периода учестала је појава одрона, нарочито на Ђердапској магистрали, поред Дрине и Ибра, у Овчар Бањи као и на путевима који воде у планинске пределе. На овим путним правцима могућа је и појава магле, зато треба возити спорије и на већем одстојању.

Саобраћај ван градова је умереног интензитета, а сезона радова доноси честе измене у саобраћају. Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, на ауто-путу Милош Велики, данас и сутра, изводиће се радови на одржавању ИТС опреме и система за управљање у тунелу Брђани. Данас ће бити затворена десна тунелска цев,  а саобраћај ће се одвијати двосмерно кроз леву цев тунела, док ће сутра бити затворена лева цев, а саобраћај ће се одвијати двосмерно кроз десну цев тунела.

На деоници магистралног пута Сјеница – Сушица, у смеру ка Сјеници данас од 08.30 до 17 часова и 30 минута изводиће се радови на уградњи путно-метеоролошких станица, а саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила, једном коловозном траком.

 Због радова на асфалтирању коловоза који се врше на  магистралном путу од Новог пазара ка Рибарићима, на деоници Мехов Крш – гранични прелаз са Црном Гором, данас и сутра саобраћај ће бити у прекиду у два интервала и то од 8 до 12 и од 13 до 17 часова. За време обуставе предвиђен је облазни пут који од Новог Пазара и Тутина води до граничног прелаза Вуча.

Према информацијама из Управе граничне полиције, на путничким терминалима нема дужих задржавања, док се на теретним чека више сати на уласку у Хрватску и Мађарску.

Поделите вести